Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat ediţia a 10-a a Memorialului Antonio Alexe, turneu internaţional cu caracter amical, desfăşurat în perioada 6-8 septembrie, la Oradea Arena.

Vineri seara, în ultima partidă, echipa pregătită de Cristian Achim s-a impus cu scorul de 98-87 în faţa formaţiei sârbe KK Zlatibor.

Înainte de meci a avut loc prezentarea lotului de jucători pentru noul sezon, publicul spectator primindu-i cu aplauze pe jucătorii nou-veniţi, dar şi pe ceilalți care îşi continuă activitatea la CSM CSU.

La cârma jocului

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. „Roş-albaştrii” s-au instalat destul de rapid la conducere, chiar s-au desprins uşor, intrând în prima pauză în avantaj cu opt puncte, scor 29-21.

Oaspeţii au început mai bine sfertul II, s-au apropiat, dar nu suficient de mult încât să pună în pericol avantajul gazdelor, pentru ca, în partea a doua a secvenţei, CSM CSU să înceapă din nou să se desprindă. Oradea şi-a adjduecat sfertul cu 22-18, pentru a intra în avantaj în pauza mare cu scorul de 51-39.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului, cu ambele echipe inspirate în ofensivă, dar cu anumite probleme în apărare, de ambele părţi. CSM CSU a câştigat totuşi sfertul III cu 29-24, iar în acest fel, cu zece minute înainte de final, vicecampioana României avea 15 puncte avans pe tabelă, scor 80-65.

În ultima secvenţă, formația din Zlatibor a continuat să lupte și a redus ecartul la șapte puncte în minutul 35, dar orădenii au reacționat, găsind soluții pentru a se menține în avantaj. Pe finalul jocului, CSM CSU şi-a mărit diferenţa, pentru a se impune cu scorul de 98-87.

Bobe Nicolescu, 18 puncte

Astfel, după ce a câştigat şi primul joc, cel de miercuri, cu slovacii de la Spisski Nova Ves, scor 103-81, echipa bihoreană şi-a adjudecat ediţia din acest a Memorialului Antonio Alexe.

Pe locul II s-a situat KK Zlatibor, formaţie care joi seara a întrecut echipa din Slovacia cu 85-81. Locul al III-lea a revenit celor de la Spisski Nova Ves.

În jocul de vineri seara, pentru CSM CSU, principalul marcator a fost căpitanul Bobe Nicolescu, autor a 18 puncte. L-a secondat Erick Neal cu 15 puncte, în timp ce Donatas Tarolis a înscris 13 puncte, iar Nijal Pearson - 11 puncte.

De la formaţia din Zlatibor, Viktor Kovacevic a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte.

Trofeele echipelor de pe primele două locuri au fost acordate de Zoltan Gelert şi Horia Nicoară, reprezentanţi ai generaţiei de aur a echipei Dinamo Oradea, care în anul 1990 a ocupat locul 3 în prima ligă, și foști colegi ai regretatului Antonio Alexe.


Rezultatele complete ale ediţiei a 10-a a Memorialului Antonio Alexe:

CSM CSU Oradea - Spisski Rytieri 103-81
Spisski Rytieri - KK Zlatibor 81-85
KK Zlatibor - CSM CSU Oradea 98-87

Clasament:
1. CSM CSU Oradea – 2 victorii / 0 înfrângeri
2. KK Zlatibor – 1 victorie / 1 înfrângere
3. Spissky Rytieri – 0 victorii / 2 înfrângeri

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!