Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu o înfrângere în noua ediţie a campionatului Ligii Naţionale. Sâmbătă, campionii au evoluat la Bucureşti, pe terenul Stelei şi, deşi porneau favoriţi, au fost surprinşi de o echipă schimbată a Stelei, care s-a impus în final la o diferenţă de două puncte, cu scorul de 85-83.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Nicolescu, Markovic şi Baciu. Deşi orădenii au înscris primele puncte, prin Cătălin Baciu, primul sfert a aparţinut gazdelor, care după zece minute conduceau cu 12 puncte, scor 28-16.

Deşi Steaua s-a desprins la 14 puncte, CSM CSU a început să recupereze, reuşind un parţial de 18-4, Broussard egalând situaţia la 34. Oradea a continuat bine apoi şi a mai reuşit un parţial de 8-0, ceea ce i-a trecut pe bihoreni în avantaj pentru prima dată în această partidă, dar Steaua a marcat ultimele şase puncte ale sfertului II, intrând în pauza mare în avantaj minim, cu 43-42.

Foarte echilibrată, disputa din sferul III a adus totuşi un punct mai mult al CSM-ului, care şi-a adjudecat aceste zece minute cu 21-20, pentru ca tabela să arate egalitate la ultima pază, scor 63-63.

Ultima secvenţă a consemnat un început mai bun al gazdelor, care au reuşit un parţial de 10-4, trecând din nou în avantaj. Zekovic a redus din handicap cu un coş de trei puncte, dar CSM a ratat şansa de a egala în mai multe rânduri. Steaua s-a menţinut în avantaj cu o triplă în penultimul minut de joc, însă Richard a ratat o nouă şansă de a egala, iar cu 45 secunde înainte de final, gazdele s-au desprins la cinci puncte, câştigând apoi jocul ce 85-83.

În această partidă, desfăşurată la Bucureşti, de la formaţia bihoreană, Dragan Zekovic a fost cel mai eficace, cu 26 puncte. El a fost urmat de Aaron Broussard cu 18 puncte şi Kris Richard, autor 15 puncte. De la Steaua, principalul marcator a fost Ronnie Harrell, cu 25 de puncte.

În etapa a II-a a noii ediţii din Liga Naţională de baschet masulin, CSM CSU Oradea va evolua vineri, 18 octombrie, de la ora 19:45, la Arena Antonio Alexe, în compania celor de la Dinamo Ştiinţa Bucureşti.