Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă seara cea de-a doua victorie din actuala ediţie a campionatului Ligii Naţionale, după ce au învins pe teren propriu, la Oradea Arena, echipa FC Argeş Piteşti. Nu a fost un joc facil însă pentru jucătorii echipei bihorene, care au avut în faţa un adversar incomod, care s-a bătut de la egal la egal cu ei şi care s-a aflat în multe momente din joc la conducere. În cele din urmă însă CSM CSU s-a impus la o diferenţă de patru puncte, cu scorul de 78-74, iar astfel elevii antrenorului Cristian Achim ajung la un bilanţ de 2-1 în acest început de sezon.

Din nou a lipsit Donatas Tarolis, iar acest lucru s-a văzut. După ce s-a mers cap la cap până la jumătatea primului sfert, jucătorii echipei piteştene s-au desprins şi şi-au adjudecat primul sfert cu 25-18.

În sfertul secund Oradea a început să recupereze, însă situaţia s-a menţinut echilibrată. De altfel, aceste zece minute au fost câştigate la limită de roş-albaștri, cu 20-19. Ca urmare, în pauza mare s-a intrat cu avantajul de şase puncte al oaspeţilor, scor 38-44.

Sfertul III însă a adus revenirea spectaculoasă a gazdelor, care au anulat deficitul și au preluat conducerea pe tabela de marcaj. A ieşit la rampă Nijal Pearson, dar finalul acestei secvenţe i-a aparţinut lui Toddrick Gotcher, care a două coșuri de trei puncte, iar scorul a devenit 64-56 pentru CSM CSU, cu zece minute înainte de final.

Ultimul sfert a fost foarte disputat, echipa din Piteşti s-a apropiat la un singur punct, 64-63, dar CSM-ul a replicat imediat, pentru a se distanţa la şase puncte. Piteştenii au strâns din nou pe final, scor 72-70, dar totuşi ultimele minute au fost bine gestionate de echipa orădeană, care şi-a apropiat o victorie importantă, în contextul în care jocul colectiv încă suferă.

„A fost un meci, așa cum ne așteptam, dificil. În unele momente ni l-am făcut singuri mai dificil. În prima repriză cu precădere am avut mari probleme cu numeroase posesii pierdute. Acest lucru a venit din inexactități și lipsa de claritate pe care am avut-o de multe ori în atac. Asta a condus la multe puncte ușoare încasate pe contraatac. Până la final am reușit să rezolvăm din aceste lucruri. Nu în totalitate, dar am găsit soluții pentru o bună parte din ele”, a declarat la finalul partidei căpitanul de echipă al orădenilor, Bobe Nicolescu.

În acest joc, Nijal Pearson a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 21 de puncte. El a fost urmat de Toddrick Gotcher cu 16 puncte, Kris Richard cu 14 puncte şi Bobe Nicolescu, autor a 9 puncte.

De la echipa piteşteană, cel mai eficace s-a dovedit a fi Naje Smith, cu 18 puncte, secondat de Corey Allen-Williams, autor a 14 puncte.

Pemtru CSM CSU Oradea a fost cea de-a doua victorie consecutivă și, astfel, a ajuns la 2-1 la general în Liga Națională.

Următorul joc al echipei bihorene este programat în cupele europene, miercuri, 18 octombrie, de la ora 19, tot la Oradea Arena, în compania campioanei Slovaciei, Patrioti Levice. Meciul va conta pentru prima etapă din FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!