Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au început maţi seară seria jocurilor amicale, premergătoare noului sezon oficial.

Elevii antrenorului Cristian Achim au primit replica formaţiei SCM U Craiova, echipă pe care au întrecut-o cu scorul de 89-74, după ce în marea majoritate a timpului s-au aflat la conducere pe tabelă.

Primul sfert a fost adjudecat de bihoreni cu 26-21, iar cel de-al doilea cu 22-17, astfel că în pauza mare, CSM CSU conducea cu zece puncte, scor 48-38.

Şi în partea a doua, "leii roşii" s-au aflat la timonă, au controlat jocul şi s-au impus în sfertul III, cu 27-18. În ultimele zece minute doar, craiovenii au înscris mai multe puncte decât orădenii, 18, faţă de 14, astfel că rezultatul disputei a consfinţit victoria la 15 puncte, cu 89-74, a echipei orădene.

Principalul marcator al CSM-ului a fost Martin Zeno, cu 21 de puncte. L-au urmat: Milosevic, cu 19 puncte, Gajovic, cu 15, Pasalic, cu 13 puncte, Trotter, autor a 12 puncte, Valeika, cu 5 puncte, B. Ţâbârnă şi Ionescu, cu câte 2 puncte. Au mai jucat: L. Ţâbârnă şi Stamencovic.

Deşi nu s-a putut baza pe întreg lotul de jucători, Mandache şi Nicolescu fiind cu echipa naţională de seniori la Eurobasketul de la Cluj, antrenorul Cristian Achim şi-a putut face o primă impresie despre potenţialul noii sale echipe, fiind mulţi jucători nou-veniţi în acest sezon.

De apreciat a fost şi prezenţa publicului orădean, care, în pofida faptului că era un prim test de verificare, s-a prezentat în număr destul de mare în tribunele Arenei Antonio Alexe. Astfel, la joc au asistat circa 1000 de împătimiţi ai baschetului.