Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obținut o victorie de senzaţie miercuri seara, în Germania, în prima etapă din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

„Roş-albaştrii” au învins o echipă puternică și cu tradiție la nivel european, Brose Bamberg. Scorul final a fost 82-80 pentru echipa antrenată de Cristian Achim, care a debutat, astfel, cu dreptul în Grupa L a competiţiei.

„Este una dintre cele mai mari victorii pentru palmaresul internațional al baschetului orădean”, a transmis clubul orădean, pe site-ul oficial.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Neal, Richard, Holt, Tarolis și Ogden, iar debutul a fost bun pentru roș-albaștri, care s-au instalat la conducere, ajungând să se desprindă pe parcursul primului sfert la 11 puncte. În prima pauză s-a intrat însă cu scorul de 24-19 pentru bihoreni.

În sfertul secund au apărut probleme la recuperare în jocul orădenilor, în timp ce gazdele au început să înscrie de la distanţă. Ca urmare, în partea a doua a sfertului secund, Brose Bamberg a preluat avantajul, iar la jumătatea confruntării se afla la conducere cu scorul de 43-40.

După pauza mare, orădenii şi-au revenit, au făcut un joc foarte bun pe parcursul sfertului III, s-au desprins chiar la zece puncte. În ultima pauză, CSM CSU conducea cu 68-58.

Ultima secvenţă a fost foarte disputată, formaţia gazdă s-a ţinut aproape şi chiar a avut ocazia de a trece în avantaj, însă nu a reuşit. Formaţia bihoreană a gestionat bine finalul, iar la sfârşit s-a impus la o diferenţă de două puncte, cu 82-80, reuşind o victorie de prestigiu.

În jocul din Germania, pentru CSM CSU, Mark Ogden a fost principalul marcator, cu 18 puncte. El a fost urmat de Erick Neal cu 17 puncte, Donatas Tarolis, autor a 13 puncte, şi Kris Richard, cu 11 puncte. De la Brose Bamberg principalul marcator a fost Patrick Miller cu 17 puncte.

În celălalt meci al primei etape din Grupa L a FIBA Europe Cup, în Polonia, Anwil Wloclawek a dispus cu scorul de 92-63 de ciprioţii de la Keravnos BC.

În etapa a II-a, CSM CSU Oradea se va duela, acasă, la Oradea Arena, cu Anwil Wloclawek. Meciul este programat miercuri, 21 decembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!