Ultima etapă din TOP 10 Liga Naţională la baschet masculin a adus un joc bun practicat de jucătorii de la CSM CSU Oradea, chiar dacă aceştia au evoluat în deplasare, pe terenul campioanei en-titre şi liderului la zi, U BT Cluj-Napoca.

Jocul, desfăşurat joi seara, în BT Arena, a fost foarte echilibrat şi a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a decide învingătoarea. În cele din urmă s-au impus gazdele, cu scorul de 77-73, dar atitudinea arătată de roş-albaştri este încurajatoare pentru viitoarele jocuri din play-off.

CSM CSU chiar a început bine jocul şi a profitat de lipsa de agresivitate a clujenilor, iar în prima pauză s-a intrat la egalitate, scor 20-20.

Sfertul II a fost şi mai bun pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au profitat în continuare de evoluţia modestă a gazdelor şi s-au desprins pe tabelă, pentru a intra în pauza mare cu un avantaj de şapte puncte, scor 40-33.

Orădenii au condus chiar şi cu nouă puncte, în primele minute ale sfertului III, dar clujenii şi-au revenit, iar până în ultima pauză aceştia au întors situaţia în favoarea lor, pentru a conduce cu 58-55.

Ultima secvenţă a fost favorabilă clujenilor, care s-au desprins la peste zece puncte, dar pe final de joc Oradea a revenit spectaculos, iar în ultimele 35 de secunde CSM CSU a marcat prin Kris Richard şi Jon Arledge, pentru a restabli egalitatea şi a duce partida în prelungiri.

Deşi orădenii au marcat primii în minutele suplimentare, prin acelaşi Arledge, clujenii au replicat bine, iar apoi s-au desprins pe tabelă, pentru a câştiga jocul cu scorul de 77-73.

Astfel, CSM CSU Oradea încheie TOP 10 pe locul 2, cu un bilanţ de 14 victorii şi 4 înfrângeri şi urmează să îşi afle adversarul din primul tur al play-off-ului.

În jocul de joi seara de la Cluj, Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului, cu 14 puncte, în timp ce Jon Arledge a înscris 13 puncte, Donatas Tarolis - 12 puncte, iar Nijal Pearson a terminat cu 10 puncte. De la gazde, Patrick Richard a marcat 19 puncte, iar Bryce Jones a reușit şi el 16 puncte.

Play-off-ul Ligii Naţionale de baschet va debuta în jurul datei de 9 sau 10 aprilie, după cum informează site-ul clubului orădean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!