Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au fost învinşi în primul joc pe care l-au susţinut în noua ediţie a FIBA Europe Cup.

Vicecampionii României au primit miercuri seară, la Oradea Arena, replica echipei campioane a Slovaciei, Patrioti Levice, în prima etapă din Grupa J.

Din păcate, roş-albaştrii au cedat la o diferenţă de două puncte, cu scorul de 91-93, după un joc cu două jumătăţi diametral opuse. Dacă în primele 20 de minute elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat la timona jocului, câştigând primele două sferturi şi conducând la pauză cu scorul de 51-46, în jumătatea a doua oaspeţii s-au dovedit superiori, au întors balanţa de partea lor şi au reuşit să se impună, provocând bihorenilor o înfrângere dureroasă.

Dacă atacul a funcţionat destul de bine, de data aceasta, au fost probleme în defensiva CSM-ului, cele 93 de puncte primite fiind elocvente în acest sens.

Cum şi de data aceasta a lipsit Donatas Tarolis, dar şi Tudor Gheorghe, antrenorul Cristian Achim a început partida cu Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu şi Lennard Freeman. Deşi oaspeții au oferit o replică solidă, CSM a câştigat primul sfert cu 28-25.

Cum şi sfertul II a fost controlat de orădeni, care în aceste zece minute au înscris 23 de puncte şi au primit 21, în pauza mare gazdele aveau un avantaj de cinci puncte, scor 51-46.

Din păcate, din sfertul III a urmat un recul pentru orădeni, care nu au găsit soluţii în apărare, dar au întâpinat probleme şi în atac. Astfel, această secvenţă a fost adjudecată clar de campioana Slovaciei, cu 33-19. Ca urmare, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 70-79.

În ultimul sfert, oaspeții s-au desprins la un maxim de 13 puncte, dar formația orădeană nu a renunțat. Roș-albaștrii au regăsit productivitatea ofensivă la aruncările de la mare distanță, dar au întâmpinat dificultăți la linia de pedeapsă. Beneficiind şi de suportul publicului, elevii antrenorului Cristian Achim s-au apropiat la un singur punct pe tabelă, dar ultimele secunde au fost ale slovacilor, care s-au impus cu scorul de 93-91, ceea ce a declanşat o mare bucurie în rândurile echipei slovace.

„Este o înfrângere foarte dureroasă, înfrângere care ne pune foarte mari probleme în perspectiva calificării. Culmea este că ea a venit în urma unui joc al nostru pe care nu l-aş putea cataloga ca rău. Jucătorii au făcut un efort deosebit, jucătorii au terminat cu un procentaj bun şi nici acum nu îmi explic cum am pierdut jocul”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Jucătorul echipei bihorene care s-a remarcat în mod special în acest joc a fost Erick Neal, care a reuşit să înscrie 30 de puncte (cu 8 coşuri de 3). El a fost urmat de Nijal Pearson, cu 12 puncte, Lennard Freeman și Cătălin Baciu, cu câte 10 puncte şi Kris Richard, 9 puncte.

De cealaltă parte, de la echipa slovacă, finlandezul Severi Kaukiainen a fost cel mai eficace, cu 20 puncte. El a fost urmat de Drasko Knezevic, cu 19 puncte.

Următorul joc al echipei CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup va avea loc miercurea viitoare, când va evolua în Finlanda, cu Kataja Basket. Până atunci însă, bihorenii au joc sâmbătă la Constanţa, în campionat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!