Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut, miercuri seară, meciul pe care l-au disputat în deplasare, în Germania, cu s.Oliver Wurzburg, în cadrul etapei a 4-a din Grupa A a FIBA Europe Cup. Gazdele s-au impus la o diferenţă de 9 puncte, cu scorul de 91-82, însă după ce bihorenii s-au aflat la conducere în primele trei sferturi.

Mai exact, elevii antrenorului Cristian Achim au condus pe tot parcursul primelor 29 minute, desprinzându-se la moment dat, în sfertul secund, la 12 puncte.

Totuşi, cu o rotaţie bună a jucătorilor şi un ritm alert în ultimul sfert, echipa germană a întors situaţia de partea sa şi s-a impus în final la nouă puncte.

Dacă jucătorii echipei orădene au excelat în acest joc la capitole precum recuperări, pase decisive şi intercepţii, în schimb, gazdele au fost superioare la aruncările de trei puncte şi la aruncările libere, unde au avut 22-6.

În total, tehnicianul Cristian Achim a folosit nouă jucători în acest meci, Kris Richard şi Arturas Valeika, fiind cei mai utilizaţi, cu peste 32 de minute jucate. Principal marcator a fost Kris Richard, cu 24 de puncte, în timp ce Arturas Valeika a avut 11 recuperări, iar Sean Denison, 6 pase decisive.

Site-ul clubului orădean remarcă şi prestaţia tânărului Mihai Gavrilă, care "a avut un impact major în jocul echipei în cele 11 minute petrecute în teren". El a totalizat 8 puncte, 2 recuperări ofensive şi o pasă decisivă pentru 9 la eficienţă.

"Consider că a fost un meci foarte bun pentru ambele echipe. Probabil echipa din Wurzburg nu a fost foarte focusată la începutul meciului. Noi am început mai bine, dar nu cred că am strălucit şi ţinând cont de faptul că gazdele au evoluat modest în primele zece minute sunt de părere că trebuia să ne desprindem la o diferenţă mai mare. Am făcut o treabă excelentă în defensivă pe parcursul primului sfert. Pe urmă nu am repetat acest lucru, dovadă că am încasat 85 puncte în 30 minute. Sigur că adversarii noştri au fost ajutaţi foarte multe de procentajul de 50% consemnat la aruncările de trei puncte. Wurzburg ne-a pus în dificultate cu decizia de a juca aproape în permanenţă cu jucători de poziţiile 4-5 care aruncă foarte bine de la distanţă, optând să limiteze minutele lui Olaseni. De altfel, Ellis, Loncar şi Koch au marcat foarte bine de pe semicerc", a declarat antrenorul Cristian Achim, după joc.

După patru etape, campioana României, CSM CSU Oradea are o victorie şi trei înfrângeri în Grupa A, fiind laegalitate cu echipa turcă Sakarya BSB, care are aceaşi linie de clasament. Pe primele două locuri, s.Oliver Wurzburg şi ZZ Leiden au câte trei victorii şi o înfrângere.

În următorul meci, bihorenii vor juca acasă, miercurea viitoare, pe 14 noiembrie, de la ora 19, în compania echipei olandeze ZZ Leiden.