După succesul de vineri, cu BC CSU Sibiu, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea nu au mai reuşit victoria, sâmbătă seară, în disputa cu gazdele de la BCM U FC Argeş, în turneul de la Piteşti al Ligii Naţionale.

Meciul s-a încheiat cu victoria la limită a argeşenilor, care s-au impus cu scorul de 63-62, după o dispută echilibrată.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu: Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika.

Debutul a fost bun pentru "roş-albaştri", care au condus cu 10-4, dar piteştenii au întors situaţia de partea lor. Totuşi, pe finalul primului sfert, Aron Broussard a reuşit şase puncte, iar CSM CSU a intrat la conducere cu două puncte, scor 18-16, în prima pauză.

În secvenţa secundă, echipele s-au succedat la conducere, s-a consemnat în câteva rânduri şi scor egal. De altfel, la jumătatea partidei, în pauza mare, s-a intrat cu scorul de 30-30.

Sfertul III a început bine pentru CSM CSU, care a înscris de la distanţă pin Markovic şi Watson, dar gazdele au reacţionat şi au revenit la conducere, după ce a ieşit la rampă Jevtovic. Totuşi echilibrul a continuat, iar scorul a fost egal şi în ultima pauză, 46-46.

În sfertul decisiv, Oradea a înscris prima, dar a întâmpinat apoi dificultăţi, fiind depăşită pe tabela de marcaj. Valeika a comis şi cea de-a patra greşeală personală şi a trebuit să părăsească terenul, locul său fiind luat de Green. Totuşi, Markovic şi-a dovedit încă o dată calitatea, înscriind de pe semicerc, pentru a readuce Oradea la conducere. Holt şi Nicolescu au marcat şi ei, dar argeşenii au replicat prin Talton şi Fitzpatrick, iar Jeremic a adus Piteştiul în avantaj cu 22 secunde înainte de final. Cum nu s-a mai marcat, CSM CSU a trebuit să se recunoască învinsă la limită, cu scorul de 62-63, ratând adjudecarea unui punct important.

"În primul rând doresc să felicit echipa gazdă. A jucat foarte bine, cu un nivel al agresivităţii foarte bun. Consider că a fost un meci bun de ambele părţi, cu un plus evident pentru învingători. Probabil au fost mai concentraţi decât noi pe parcursul celor 40 minute de joc. Am ratat cam multe aruncări libere şi consider că acolo s-a făcut diferenţa", a declarat la finalul partidei antrenorul formaţiei bihorene, Cristian Achim.

Principalii marcatori pentru echipa orădeană au fost de această dată Stephen Holt şi Aaron Broussard, cu câte 14 puncte, în timp ce de la gazde Nikola Jevtovic a fost cel mai eficace, cu 19 puncte înscrise.

După acest joc, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 10 victorii şi 5 înfrângeri, ocupă locul 8, cu 25 de puncte, dar şi cu patru jocuri mai puţin disputate.

Una dintre restanţe va fi chiar următoarea dispută pentru "leii roşii", care vor evolua luni la Tg. Jiu, în compania gazdelor de la CSM, cu începere de la ora 13 şi în transmisiune în direct pe FRB TV (YouTube).