Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea dispută miercuri seară primul joc de pe teren propriu din cupele europene din noul an. Vicecampionii României vor primi, de la ora 19, replica olandezilor de la ZZ Leiden, într-un joc ce va conta pentru Grupa N din TOP 16 a FIBA Europe Cup.

Partida va avea loc la Oradea Arena şi va conta pentru etapa a 4-a, însă va fi cel de-al cincilea duel pentru roş-albaştri în această grupă, pentru că ei au disputat în avans meciul din runda a 5-a.

Atât CSM CSU, cât şi echipa olandeză au câte o victorie până acum în grupă. Orădenii au trei înfrângeri, iar cei de la Leiden două eşecuri.

Ca urmare, pentru a rămâne în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției, formaţia pregătită de Cristian Achim are neapărat nevoie de victorie în acest meci.

Roș-albaștrilor le este suficientă o victorie la limită, însă şi echipa olandeză are şanse de calificare, iar acest lucru face ca jocul să se anunţe foarte disputat.

Dacă CSM CSU Oradea vine după victoria cu 91-77 din jocul din campionat de acasă, cu CS Vâlcea 1924, cei de la ZZ Leiden au pierdut duminică în Cupa Olandei, fiind eliminați în semifinalele competiției.

Nici în partida de miercuri seară echipa bihoreană nu se va putea baza pe serviciile jucătorului Nikola Markovic, după cum anunţă conducerea clubului CSM. În rest, tot lotul este valid.

De partea cealaltă, „ZZ Leiden va fi lipsită de două piese importante. Este vorba despre Stan Van den Elzen și Maarten Bouwknecht. Batavii contează în continuare pe serviciile jucătorilor Tajion Jones, Marijn Ververs, Luuk Van Bree, Roeland Schaftenaar, respectiv Alex Gross, dar și pe deplasarea continuă fără minge a jucătorilor pe faza ofensivă”, mai informează site-ul CSM.

Reamintim că în partida din tur, în Olanda, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 82-77.

Meciul de miercuri seară va fi putea fi urmărit în direct pe Digi Sport, dar şi online, pe YouTube, pe FIBA The Basketball Channel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!