Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea dispută în acest sfârșit de săptămână, pe teren propriu, jocurile cu numerele 3 și 4 din semifinala campionatului Ligii Naționale, cu BC CSU Sibiu.

După ce cele două echipe și-au împărțit victoriile la Sibiu, se duelează acum pe teren bihorean, în două confruntări foarte importante.

Programat vineri seara, de la ora 20, jocul al treilea este foarte important, în special pentru orădeni, care trebuie să se impună, pentru că dacă vor pierde, în meciul al patrulea, care va avea loc duminică seara, tot de la ora 20, ar juca cu sabia lui Damocles deasupra capului, iar meciul al cincilea, dacă se va ajunge la el, va avea loc la Sibiu.

Drept urmare, elevii antrenorului Cristian Achim își doresc cu ardoare victoria în partida de vineri, care va fi arbitrată de Bogdan Podar, Șerban Rașoga și Sorin Drugău.

Jocul va fi trasmis în direct de Digi Sport, dar organizatorii speră ca la sală să vină cât mai mulți fani ai echipei orădene, pentru a o susține și a o purta spre cel de-al doilea succes din această serie a semifinalei. În acest sens, clubul CSM a comercializat bilete, atât online, cât și la sediu, respectiv la Librăria Humanitas de pe strada Republicii, la eveniment fiind valabile și abonamentele.

Partida se anunță foarte echilibrată, la acest scor general, de 1-1, nefiind nicio favorită. Totuși, orădenii au atuul terenului propriu, de care, dacă vor putea profita și se vor impune în ambele dispute, pot obține încă de la sfârșitul acestei săptămâni calificarea în finală.

Reamintim că sistemul de desfășurare al semifinalei este „cel mai bun din cinci jocuri”.