Formaţia CSM CSU Oradea şi-a întărit lotul de jucători cu un baschetbalist pe care l-a luat chiar de la rivala din Grupa L a FIBA Europe Cup, Anwil Wloclawek. Este vorba despre americanul Joshua Lamont Bostic.

În vârstă de 35 ani şi înalt de 1.96 metri, Bostic este jucător de poziția 3 și poate evolua în anumite condiții şi pe poziția 4.

Jucătorul originar din Statele Unite ale Americii este cunoscut publicului orădean după jocul de la finalul anului trecut, când CSM CSU Oradea a întâlnit pe teren propriu, pe data de 21 decembrie, formaţia Anwil Wloclawek. Orădenii au cedat atunci cu scorul de 73-91, iar Joshua Bostic a fost unul dintre remarcaţii acelui meci, cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive în cele 31 de minute în care a jucat.

Conform prezentării pe care conducerea clubului CSM Oradea a făcut-o joi, Joshua Lamont Bostic este absolvent al universității Findlay în 2009 şi a acumulat experiență la nivel profesionist în SUA, Japonia și în Europa.

De-a lungul celor mai bine de 13 ani și jumătate de carieră, Josh a avut angajamente cu Kyoto Hannaryz (Japonia), New Mexico Thunderbirds și Grand Rapids Drive (G-League), Liège, Mons-Hainaut și Charleroi (Belgia), Élan Chalon (Franța), Spartak Saint Petersburg (Rusia), VEF Rīga (Letonia), Juvecaserta, Dinamo Sassari, Reggio Emilia și Brindisi (Italia), Zadar (Croația), respectiv Arka Gdynia (Polonia).

În sezonul actual, 2022-2023, Bostic a acumulat 9 apariții în FIBA Europe Cup şi 17 meciuri în prima ligă poloneză.

„Jucător ofensiv de temut, capabil să-și creeze propria aruncare, atât de la mare distanță, cât și prin atacarea coșului în dribling, Josh Bostic a fost în urmă cu câțiva ani unul dintre cei mai buni marcatori ai majorității echipelor la care a evoluat. De asemenea, el este un jucător capabil să-și pună colegii în valoare și să creeze situații favorabile pentru aceștia”, a transmis conducerea clubului orădean.

Bostic a fost adus la echipa bihoreană şi pentru a acoperi absența lui Justin Carter, care a fost operat şi va lipsi câteva săptămâni.

Clubul orădean şi Joshua Bostic au semnat un contract valabil până la încheierea sezonului actual. „Clubul depune eforturi pentru completarea dosarului de transfer internațional în încercarea de a obține drept de joc la următorul meci din cupele europene”, transmite clubul CSM.

Următorul joc pentru „roş-albaştri” în cupele europene este chiar în compania fostei echipe a lui Bostic, Anwil Wloclawek, miercuri, 1 februarie, în Polonia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!