Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea revin la competiţii în această săptămână, după o scurtă pauză, cauzată de acţiunea echipei naţionale. Astfel, vicecampionii en-titre s-au deplasat acum la Miercurea Ciuc, unde vor susţine, marţi cu începere de la ora 17, jocul cu echipa locală CSM VSKC.

Meciul contează pentru etapa a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale şi va fi transmis în direct pe canalul YouTube al Federaţiei Române de Baschet.

Odată cu acest joc, "roş-albaştrii" orădeni încep o săptămână extrem de aglomerată. Ei vor disputa trei partide în Liga Naţională în interval de cinci zile calendaristice pentru a recupera partidele pe care le-au amânat.

CSM CSU Oradea vine totuşi după o serie de patru victorii în toate competiţiile, însă nu s-a putut pregăti în formulă completă în săptămâna de pauză, pentru că trei dintre componenţii echipei au fost convocaţi la echipa naţională, pentru care au jucat duminică, în Luxemburg. Este vorba despre Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu şi Kris Richard. De altfel, aşa cum a informat clubul orădean, aceştia au făcut joncţiunea cu restul echipei direct la Miercurea Ciuc.

Formaţia antrenată de Cristian Achim are acum 6-1 la general, în timp ce adversara de marţi seară tocmai a obţinut prima victorie stagională, după ce a învins-o pe Dinamo, în etapa a 9-a.

De notat că harghitenii mizează pe şase jucători străini, iar în lotul formaţiei antrenate de Laszlofy Botond se regăseşte Sebastian Ionescu, fost jucător la CSM CSU Oradea.