CSM Oradea a anunțat vineri cine va fi noul conducător de joc (point guard) al echipei orădene de baschet. Rolul va fi preluat de Brandon Brown, un american în vârstă de 35 de ani, care vine de la o echipă din Turcia, dar anterior a fost și jucătorul marii rivale a orădenilor, U BT Cluj-Napoca.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul csmoradea.ro, Brandon Brown a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul 2024/25.

„Înalt de 1.86 metri, jucător de poziția 1, în vârstă de 35 ani, Brown revine în România după doi ani. El a jucat în sezonul 2021/22 pentru U-BT Cluj-Napoca. În perioada petrecută la formația clujeană, Brown a avut un parcurs impresionant în Basketball Champions League, competiție în care a ajuns până în sferturile de finală ale acestei competiții”, transmit reprezentanții vicecampioanei.

Acum, el vine la Oradea de la echipa Turk Telekom Ankara. În lotul acesteia, Brandon Brown a evoluat atât în EuroCup, cât și în campionatul Turciei. În prima parte a sezonului trecut, baschetbalistul a jucat pentru Palencia, în prima ligă din Spania.

„De notat că în liga din Turcia, Brown a avut un procentaj de 55% la aruncările de trei puncte, fiind impecabil (100%) la linia de pedeapsă”, se mai arată în prezentarea pe care i-o face CSM Oradea. 

Americanul a adunat 12 sezoane jucate la nivel profesionist, în țări ca Australia, Brazilia, Cipru, Polonia, Bulgaria, Rusia/Liga VTB, Franța, România, Grecia, Israel, Spania și Turcia. El a obținut un titlu de campion în Bulgaria (2019) și unul în România (2022). De asemenea, în 2023, a fost finalist în Basketball Champions League.

În această vară, CSM Oradea i-a mai adus în lot pe pivoții Kalif Young și Paulius Petrilevičius, dar și pe baschetbalistul orădean Rolland Török, jucător pe poziția 4.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!