Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat, joi seara, seria jocurilor bune din această perioadă. "Roş-albaştrii" au reuşit să o învingă, în primul joc din turneul 14 al Ligii Naţionale, pe care îl găzduiesc la Arena Antonio Alexe, pe rivala U-BT Cluj-Napoca, liderul autoritar al competiţiei interne în acest sezon.

La capătul unui joc echilibrat, dar în care CSM CSU Oradea s-a aflat mai tot timpul la conducere, formaţia bihoreană s-a impus la o diferenţă de şase puncte, cu scorul de 83-77.

Partida, care a fost transmisă în direct de DigiSport şi LookSport, a avut parte de echilibru şi suspans până în final, dar CSM-ul a arătat mai multă intensitate. După primele zece minute, roş-albaştrii conduceau cu 22-20, iar secvenţa secundă a consemnat numeroase realizări în faza ofensivă pentru ei, care s-au desprins până la pauza mare, intrând la vestiare în avantaj de 12 puncte, scor 47-35.

Deşi sfertul al treilea a debutat bine pentru CSM CSU, pe parcurs formaţia clujeană a revenit pe tabelă, chiar a trecut la conducere, dar nu pentru mult timp, pentru că, după ce Aaron Broussard l-a găsit pe Ramone Moore în spaţiul de trei secunde, acesta a reuşit un coş pe sirenă, fapt care a readus Oradea în avantaj, scor 63-62 în ultima pauză.

Debutul ultimului sfert a fost bun pentru orădeni, care s-au desprins din nou pe tabelă. Formaţia clujeană a avut probleme cu greşelile personale, în timp ce trupa bihoreană a ştiut să gestioneze bine finalul, iar ultima sirenă le-a adus o victorie importantă, cu scorul de 83-77, succes care le aduce o bună opţiune de a termina sezonul regulat pe locul al doilea. 

În meciul de joi seara, Aaron Broussard a fost cel mai eficace jucător de la CSM CSU, cu 14 puncte la activ. L-au urmat Tudor Fometescu şi Dragan Zekovic, cu câte 11, respectiv Stephen Holt, Ramone Moore şi Cătălin Baciu, cu câte 10. De partea cealaltă, de la U BT Cluj, Andrija Stipanovic a fost cel mai eficace, cu 18 puncte.

Pentru CSM CSU Oradea aceasta a fost cea de-a noua victorie consecutivă în acest sezon al Ligii Naţionale, echipa ajungând la un bilanţ de 19-5, fapt care o plasează pe locul 2. 

Vineri, în cel de-al doilea şi ultimul joc al turneului cu numărul 14, programat la Arena Antonio Alexe, formaţia orădeană va întâlni de la ora 19:45, echipa Steaua Bucureşti. Şi acest joc va fi transmis în direct la DigiSport şi LookSport.