Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au urcat pe locul 3 al clasamentului Ligii Naţionale, după ce vineri seară s-au impus, în Arena Antonio Alexe, la o diferenţă de 15 puncte, în faţa celor de la BC Athletic Neptun Constanţa.

Meciul, care a rămas restant din etapa a 26-a a sezonului regulat din Liga Naţională, s-a încheiat cu scorul de 83-68, după ce "roş-albaştrii" au condus şi cu 27 de puncte.

Trupa pregătită de Cristian Achim a evoluat bine, în special în apărare, pe parcursul primelor două sferturi. Astfel, după zece minute CSM CSU conducea cu 19-12, iar după ce în sfertul II a înscris 22 de puncte şi a primit 16, în pauza mare a intrat în avantaj cu 13 puncte, scor 41-28.

În jumătatea a doua, bihorenii s-au desprins şi mai tare pe tabelă, controlând clar jocul, în special sfertul III, când au ajuns să conducă la o diferenţă concludentă. În aceste zece minute, vicecampionii au marcat 28 de puncte şi au primit 19, fapt care a făcut ca tabela să indice în ultima pauză scorul de 69-47.

Debutul ultimului sfert a adus o diferenţă maximă de 27 de puncte, când CSM conducea cu 74-47. A urmat însă o anumită stare de relaxare în echipa gazdă, oaspeţii reducând din handicap. Chiar dacă însă pe final, antrenorul Cristian Achim i-a aruncat în luptă şi pe cei mai tineri, care evoluează mai puţin, CSM CSU tot a obţinut o victorie categorică, cu 83-68.

Astfel, echipa bihoreană şi-a luat revanşa după partida pierdută surprinzător în tur la Constanţa.

A fost cea de-a şaptea victorie consecutivă pentru CSM CSU, care cu 51 de puncte şi un bilanţ de 22 de victorii şi 7 înfrângeri a urcat pe locul 3. Orădenii pot încheia sezonul regulat chiar pe poziţia secundă, dacă vinerea viitoare, pe 29 aprilie, vor reuşi să se impună la Voluntari la o diferenţă mai mare de 14 puncte. Ei însă pot intra în play-off şi de pe locul 4, dacă vor pierde acel joc. Locul 3 va fi însă asigurat, de o victorie la orice scor.

În disputa cu constănţenii de la Arena Antonio Alexe, Mark Ogden a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 15 puncte. L-au urmat Alex Gavrilovic şi Garlon Green cu câte 14 puncte şi Nikola Markovic cu 10 puncte. De la oaspeţi, Khalif Spicer a fost cel mai eficace, cu 17 puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!