Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea anunţă transferul unui nou jucător. Este vorba despre lituanianul Martynas Paliukenas. Înalt de 1.92 metri şi în vârstă de 27 de ani, acesta evoluează ca fundaş.

"Jucător redutabil în faza de apărare, energic şi agresiv, Paliukenas evoluează în principal la poziţia 2, dar datorită caracteristicilor sale poate evolua inclusiv la poziţia 3. În ofensivă, principala sa abilitate este pătrunderea, dar şi jocul în spaţiul de trei secunde. De asemenea, Martynas este un bun pasator", îl descrie conducerea clubului bihorean pe site-ul oficial.

Paliukenas are deja 11 sezoane la nivel profesionist, după ce a debutat în anul 2010, când a cucerit medalia de bronz alături de echipa naţională a Lituaniei la Campionatul European U16 Masculin Divizia A.

Martynas Paliukenas vine la Oradea din Polonia, unde a evoluat sezonul trecut la Trefl Sopot. Acolo, el a avut 30 de meciuri, cu medii statistice de 5.7 puncte, 4.2 pase decisive, 3.0 recuperări, 1.4 intercepţii în 20.4 minute pe partidă pentru 9.1 la eficienţă. Martynas a mai jucat şase ani la rând în Polonia, la echipe precum Polpharma şi Szczecin. Mai mult decât atât, el a fost desemnat de două ori consecutiv, în anii 2018 şi 2019, cel mai bun jucător defensiv în primul eşalon al campionatului polonez.