Ca de obicei, prima echipă sportivă din Bihor care dispută un joc oficial la început de an este cea de baschet. Primul meci din 2024 pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea va avea loc vineri, 5 ianuarie, de la ora 18, se va desfăşura la Oradea Arena și va fi televizat.

De această dată, trupa pregătită de Cristian Achim va da piept cu CSM Petrolul Ploieşti, echipă care ocupă locul 8, penultimul din Conferinţa B a Ligii Naţionale.

Roş-albaştrii, care sunt liderii clasamentului, pornesc ca mari favoriţi în acest joc, de la care suporterii aşteaptă spectacol, ca de la o primă întâlnire din noul an.

După cum informează site-ul clubului orădean, jocul cu ploieştenii va fi şi cel de-al 790-lea cu caracter oficial în istoria echipei de baschet CSM Oradea de la promovarea în primul eșalon al României.

„Aflată la cel de-al 20-lea an de existență, echipa orădeană de baschet masculin a înregistrat 468 de victorii și 321 înfrângeri în toate competițiile de la promovarea obținută în vara anului calendaristic 2005. Aici sunt incluse meciuri din Liga Națională/Divizia A (sezon regulat, playoff/playout), Cupa României, SuperCupaRomâniei, FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au o rată de succes de 59,3%, echipa fiind antrenată de-a lungul timpului de Zoltan Kosa (de la preluare până în 2007), Attila Veres (2007-2009) și Cristian Achim (2009-prezent)”, precizează ofiţerul de presă al echipei orădene, Adrian Micinic, pe site-ul oficial al clubului.

Reamintim că după 15 etape în actualul sezon al Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea ocupă locul I în Conferinţa B, cu 24 de puncte, ca urmare a înregistrării a 11 victorii şi 2 înfrângeri.

Oponentul de vineri seara, CSM Baschet Petrolul Ploieşti, este pe locul 8, penultimul, cu 17 puncte, după 4 victorii şi 9 înfrângeri.

Meciul de la Oradea Arena va putea fi urmărit și pe micul ecran în transmisiunea în direct a celor de Digi Sport.