Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au aflat că vor face parte dintr-o grupă de cinci echipe în faza de debut a Cupei României. Aceasta, după ce luni, la sediul Federaţiei Române de Baschet, a avut loc tragerea la sorţi pentru a repartiza echipa CSM Miercurea Ciuc în grupele acestei competiţiei.

Cum formaţia din Harghita a fost repartizată în Grupa B, grupă din care face parte şi CSM CSU Oradea, "roş-albaştrii" vor avea un adversar în plus.

În urmă cu o săptămână, FR Baschet a stabilit componenţa grupelor Cupei României, ediţia 2020-2021, iar formaţia bihoreană a fost repartizată în Grupa B, alături de Steaua Bucureşti, SCM Craiova şi Athletic Constanţa.

Între timp şi deţinătoarea trofeului, U BT Cluj Napoca, a fost repartizată în Grupa A, alături de Dinamo Ştiinţa Bucureşti, BCMU FCA Piteşti şi CSM Galaţi.

Din Grupa C vor face parte BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg Jiu, iar primul turneu al Cupei României la baschet masculin se va desfăşura în perioada 17-21 octombrie.

Potrivit deciziei Consiliului Director al FR Baschet din 21 septembrie 2020, se va juca în sistem fiecare cu fiecare, iar ocupantele primelor două locuri şi cele mai bune două echipe de pe locul 3 se vor califica pentru turneul final, care va fi un Final 8.