După ce au avansat în semifinalele Ligii Naţionale în urma impunerii cu 3-0 la general, în primul tur al playoff-ului, în faţa celor de la BC SCM Timişoara, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se pregătesc acum de duelurile cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, formaţie care până în prezent a dominat actualul sezon al campionatului intern şi care în sferturile de finală a trecut tot cu 3-0 de SCM U Craiova.

Şi seria jocurilor dintre CSM CSU Oradea şi U BT Cluj se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide.

De precizat însă că formaţia din Cluj va beneficia de avantajul terenului propriu în această serie, dat fiind faptul că a câştigat sezonul regulat, adică s-a clasat mai bine decât CSM-ul.

Semifinalele sunt programate să demareze la începutul lunii mai. Conform site-ului oficial al clubului orădean, cele două meciuri de la Sala Horia Demian se vor desfăşura în intervalul 1-4 mai, urmând ca meciul al treilea şi eventualul meciul cu numărul 4 să aibă loc la Arena Antonio Alexe din Oradea, în perioada 8-11 mai. Jocul decisiv, cel de-al cincilea, dacă va mai fi necesar, se va disputa la Cluj-Napoca pe 13 sau 14 mai.

În cealaltă semifinală, Steaua CSM Eximbank Bucureşti urmează să întâlnească învingătoarea din seria BC CSU Sibiu – BC Mureş Tg. Mureş.