Baschetbalistele de la CSU CSM Oradea au încheiat faza semifinală a campionatului Ligii 1 cu o înfrângere, suferită pe teren propriu. Astfel, echipa bihoreană a fost învinsă, duminică, la Arena "Antonio Alexe", de CSM Târgovişte, cu scorul de 61-45.

Deşi s-a consemnat un joc echilibrat, partida a fost controlată totuşi de formaţia dâmboviţeană. Astfel, elevele antrenorului Cătălin Tănase s-au menţinut în avantaj, cu scorul de 47-39, cu zece minute înainte de final.

Din păcate, echipa bihoreană nu a avut soluţii în atac pe parcursul ultimului act, în cadrul căruia a macat doar şase puncte şi a primit 14.

De menţionat că Universitatea CSM Oradea a avut doar şase marcatoare în această partidă. Astfel, pentru baschetbalistele antrenate de Ioana Anica, Adriana Niculescu şi Daniel Anica au înscris: Kayla Mobley, 14 puncte, Ruxandra Chiş, 11, Ioana Gavra, 8, Brey Dorsett, 6, Anisia Croitoru, 5 puncte, şi Câmpeanu, 1 punct.

Echipa din Târgovişte, care, după cum notează şi site-ul oficial al clubului CSM Oradea, este "una dintre cele mai titrate în epoca modernă a baschetului feminin", a contat la acest meci şi pe serviciile Larisei Toma, un nume legendar al acestei discipline din ţara nostră. În pofida faptului că a depăşit vârsta de 40 ani, Larisa Toma a înscris 14 puncte, fiind principala realizatoare a echipei învingătoare. Ea a fost urmată de Alina Chivu, o altă baschetbalistă cu experienţă din România, care a totalizat 11 puncte.

După încheierea fazei semifinale a Ligii I la baschet feminin, formaţia CSU CSM Oradea are un bilanţ de 9 victorii şi 5 înfrângeri.