Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea susţin miercuri seară o partidă foarte importantă din acest sezon al cupelor europene. "Roş-albaştrii" au făcut deplasarea spre Polonia, unde se vor duela cu liderul Grupei L din FIBA Europe Cup, formaţia Anwil Wloclawek. Meciul contează pentru etapa a 5-a, penultima a grupei, iar dacă orădenii se impun, atunci au şanse mari de calificare în sferturile de finală ale competiţiei. Dacă vor pierde, însă, atunci vor depinde de rezultatele din ultima etapă.

Trupa pregătită de Cristian Achim a plecat hotărâtă să câştige această confruntare din Polonia, pe terenul unei echipe în faţa căreia a cedat primul joc de acasă din această grupă, dar de la care a luat un jucător, între timp, pe Joshua Bostic, un baschetbalist care s-a remarcat din plin în jocul de la Oradea Arena.

Interesant este însă că, acum la retur, jucătorul american a ajuns în posibilitatea de a evolua împotriva echipei pentru care juca în urmă cu câteva săptămâni.

Josh Bostic face parte din lotul de 12 jucători deplasat de staff-ul CSM-ului în Polonia şi are mari şanse să evolueze. Lipseşte în continuare, însă, Justin Carter, operat nu demult la genunchi.

Dacă CSM CSU Oradea obţine victoria pe terenul celor de la Anwil, atunci va fi la mâna propriului rezultat în ceea ce priveşte calificarea înaintea ultimei etape. Dacă va reuşi să câştige la o diferenţă mai mare de 18 puncte, atunci orădenii vor avea prima şansă la câştigarea grupei, ceea ce echivalează cu disputarea meciului retur din sferturile de finală pe teren propriu.

În schimb, dacă va pierde în Polonia, formaţia bihoreană va rămâne cu şanse de calificare, dar nu va mai depinde doar de propriul rezultat. Concret, o înfrângere la Wloclawek, coroborat cu o victorie, aşteptată de altfel, a lui Brose Bamberg în celălalt meci al etapei, cu ciprioţii de la Keravnos, ar însemna că CSM-ul trebuie să-şi câştige meciul din ultima etapă, cu Keravnos, iar Anwil să câştige în faţa nemţilor de la Brose. Ca urmare, cel mai simplu ar fi ca jucătorii pregătiţi de antrenorul Cristian Achim să se impună în partida de marţi seara din Polonia.

Meciul de la Wloclawek va debuta de la ora 19:30 şi va putea fi urmărit pe canalul de YouTube FIBA The Basketball Channel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!