Aşa cum anticipa antrenorul Cristian Achim, după primul joc cu constănţenii, meciul al doilea al baschetbaliştilor orădeni în compania celor de la malul mării, în cadrul sferturilor de finală ale Ligii Naţionale a fost mult mai greu.

Dacă marţi seara CSM CSU Oradea s-a impus la Oradea Arena la o diferenţă de 26 de puncte, cu scorul de 104-78, de această dată, joi seara, în meciul cu numărul 2 disputat în aceeaşi locaţie, tot bihorenii au obţinut victoria, dar mult mai greu, cu 91-82, după ce cu un minut şi jumătate înainte de final, diferenţa era de doar trei puncte, scor 85-82.

La Oradea Arena nu s-au înghesuit foarte mulţi fani ai roş-albaştrilor să-şi vadă la lucru favoriţii, probabil şi pe considerentul că şansele de victorie au fost foarte mari, după prima dispută. Totuşi, a reieşit un joc echilibrat. În primul sfert, confruntarea a fost aprig disputată, dar orădenii au fost mai mult la conducere şi au intrat în prima pauză în avantaj cu scorul de 27-24.

În sfertul II situaţia a fost mult mai bună pentru orădeni, care au început să se desprindă şi chiar au ajuns să conducă cu 14 puncte, scor 44-30, în minutul 16. Căpitanul Bobe Nicolescu şi Cătălin Baciu au ieşit în evidenţă, iar CSM-ul orădean a câştigat secvenţa cu 25-19, pentru a intra în pauza mare cu un avantaj de nouă puncte, scor 52-43.

Sfertul III a fost însă slab pentru CSM Oradea, care s-a văzut ajunsă din urmă, astfel că jucătorii echipei constănţene s-au apropiat la un singur punct, în minutul 28, scor 62-61. A urmat o replică bihoreană, care a mai crescut diferenţa pe tabelă, în ultima pauză intrându-se cu scorul de 68-61 în favoarea gazdelor.

Oradea şi-a păstrat diferenţa pe tabelă în prima jumătate a sfertului IV, dar apoi constănţenii au reuşit să reducă din handicap şi să se apropie ameninţător. S-a ajuns la 85-82 în minutul 39, însă ultimul minut şi jumătate din joc a fost al bihorenilor, care au mai marcat din libere, pentru a se desprinde din nou şi a câştiga la nouă puncte, cu scorul de 91-82.

"Cred că per total am făcut un meci bun. Pe alocuri nu am mai fost la fel de focusaţi ca în primul meci. Lucru care consider că se vede pe numărul de puncte încasate. Eram sigur că cei de la Constanţa vor veni mai motivaţi după diferenţa din primul meci. Era clar că vor să demonstreze ceva după acel meci. Consider că am făcut un joc bun şi am obţinut o victorie meritată. Seria nu s-a terminat, mai avem nevoie de o victorie", a declarat, la finalul partidei, căpitanul echipei orădene Bogdan Nicolescu, cel care a avut o prestaţie bună şi care a fost al doilea marcator al roş-albaştrilor, cu 15 puncte.

Cel mai eficace de la CSM CSU Oradea în jocul de joi seara a fost Cătălin Baciu, cu 18 puncte. S-au mai remarcat însă şi: Jon Arledge, autor a 12 puncte, Lennard Freeman cu 11 şi Abdul Gaddy, cu 10 puncte înscrise.

De la echipa constănţeană, principalul marcator a fost de această dată Bryan Griffin, autor a 16 puncte, în timp ce ex-orădeanul Rolland Torok şi-a trecut în cont 14 puncte.

"Exact cum am anticipat marţi seara, a fost un cu totul alt meci, în primul rând că echipa din Constanţa şi-a arătat valoarea. Eu am spus după primul meci că nu aceea e valoarea lor, pentru că eu îi ştiu foarte bine. De această dată au jucat la valoarea lor, au jucat bine, sunt o echipă bună şi cu atât mai mult mă bucur că am reuşit să câştigăm şi cel de-al doilea meci, în condiţii ceva mai dificile. De asemenea, mă bucur că am reuşit să păstrăm şi concentrarea, ceea ce e dificil de făcut după o victorie clară cum a fost în primul meci, şi am reuşit să menţinem şi nivelul de intensitate. Astfel, eu sunt mulţumit de abordarea pe care am avut-o", a precizat, după joc, şi antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Astfel, după primele două jocuri de la Oradea, echipa bihoreană conduce cu 2-0 la general. Săptămâna viitoare echipa se va deplasa la Constanţa, unde este programat meciul al treilea, marţi, în 16 aprilie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!