Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi continuă în această săptămână seria jocurilor din prima grupă valorică a campionatului Ligii Naţionale. Astfel, miercuri seară, cu începere de la ora 18:45, elevii antrenorului Cristian Achim vor evolua la Piteşti, în compania echipei locale BCM U.

Partida, programată în Sala Sporturilor Trivale din localitate, va conta pentru runda a IV-a a Grupei locurilor I-VI.

Orădenii vin după victoriile de la Timişoara şi cu Steaua şi au un moral bun înaintea acestei partide, însă sunt conştienţi că argeşenii reprezintă un adversar incomod şi foarte periculos, mai ales pe teren propriu.

Momentan, CSM CSU Oradea ocupă locul IV, cu 32 de puncte, în timp ce piteştenii se situează pe poziţia a VI-a, cu 31 de puncte.

"Avem nevoie de victorie în următoarele două meciuri pentru a fi în grafic în ceea ce priveşte obiectivul nostru pentru top 6. Este un meci extrem de important. Vreau să le amintesc jucătorilor mei maniera în care am pierdut acolo, chiar dacă la un moment dat am revenit. E adevărat că atunci eram în alte condiţii, dar acum sper că vom juca mai bine şi îmi doresc o victorie. Nu va fi uşor, deoarece Piteştiul este o echipă redutabilă, cu atât mai puternică pe teren propriu. Nu este un meci decisiv. Nimic nu e decisiv până la startul playoff-ului", a declarat antrenorul echipei orădene Cristian Achim.

Obiectivul bihorenilor în această fază a campionatului este clasarea între primele trei locuri, pentru a evita în play-off Clujul înainte de finală. Pentru a realiza acest deziderat, "leii roşii" nu îşi mai pot permite paşi greşiţi, de aceea pentru ei este foarte importantă victoria în meciul de la Piteşti.

Jocul de miercuri seară va fi arbitrat de Alexandru Olaru, Bogdan Podar şi Şerban Raşoga, iar iubitorii baschetului bihorean îşi vor putea urmări favoriţii pe micul ecran, în transmisiunea directă a celor de la Digi Sport.

Tot miercuri se vor desfăşura şi celelalte două jocuri din runda a IV-a a Grupei locurilor I-VI din Liga Naţională. Mai întâi, de la ora 17, la Cluj, U BT va primi replica sibienilor de la BC CSU, iar apoi, de la ora 20.30, la Bucureşti, Steaua CSM Eximbank o va avea ca adversară pe BC SCM Timişoara. Şi aceste partide vor fi transmise în direct de Digi Sport.