CSM CSU Oradea a suferit, miercuri seară, a doua înfrângere din actualul sezon competiţional al Ligii Naţionale şi prima din noul an calendaristic. A fost, de altfel, debutul din 2021 pentru trupa orădeană, care a evoluat la Voluntari, în primul joc din turneul cu numărul 4 al campionatului, în compania echipei-gazde, CSO Voluntari.

Având în faţă o echipă care s-a întărit serios în acest sezon şi care-l are în componenţă şi pe Vlad Moldoveanu, orădenii au trebuit să se recunoască învinşi cu scorul de 74-79, după ce la un moment dat au fost conduşi cu 22 de puncte.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren de la început pe: Watson, Broussard, Vescan, Zekovic şi Valeika.

Gazdele s-au instalat de la conducere încă din primele minute şi şi-au adjudecat primul sfert cu 17-12. Orădenii au dat semne de revenire în următoarele zece minute, dar şi-n acest interval au marcat mai puţine puncte decât adversarii, 19, faţă de 20 ale celor de la Voluntari. Astfel, la jumătatea partidei, tabela de marcaj indica scorul de 37-33 în favoarea formaţiei din Ilfov.

Din păcate, primele 6 minute din sfertul III au fost dezastruoase pentru "roş-albaştri", care reuşiseră doar 5 puncte după pauza mare, faţă de 23 ale gazdelor. Astfel, s-a ajuns ca, înainte cu trei minute şi jumătate înainte de ultima pauză, CSO Voluntari să aibă o diferenţă de 22 de puncte pe tabelă, scor 60-38. A urmat totuşi un final de secvenţă bun pentru orădeni, care au mai recuperat, dar tot au pierdut sfertul la o diferenţă de nouă puncte, cu 14-23.

Cu 10 minute înainte de final, echipa din Voluntari conducea cu 60-47. Totuşi, debutul sfertului IV a fost bun pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au continuat cursa de urmărire pe tabelă şi, cu un Nikola Markovic într-o dispoziţie de joc foarte bună, care a înscris trei coşuri de trei puncte în doar câteva minute, CSM CSU s-a apropiat de adversar la un singur punct, scor 64-63, când mai erau patru minute şi jumătate din partidă.

Parcă nevenindu-le nici lor să creadă cum pot întoarce situaţia de partea lor, "leii-roşii" nu s-au mai putut concentra la fel de bine pe final şi au dat posibilitatea adversarului să-şi mărească din nou diferenţa. În aceste minute a ieşit la rampă şi Arturas Valeika, care a înscris şi el de două ori de la distanţă, dar gazdele s-au impus cu 79-74, obţinând, astfel, prima lor victorie cu un adversar redutabil din acest sezon.

De partea celaltă, CSM CSU Oradea a ajuns la cel de-al doilea eşec, după cel suferit în faţa Sibiului, şi speră să-şi mai îmbunătăţească evoluţia la următoarele dispute cu contracandidatele.

Până atunci însă, joi, de la ora 17.15, tot în Sala Sporturilor "Gabriela Szabo" din Voluntari, echipa antrenată de Cristian Achim îşi va reface moralul în disputa cu ultima clasată Athletic Ndeptun Constanţa, într-un joc ce va fi, din nou, televizat, de Digi Sport şi Look Sport.

În meciul de miercuri seară cu Voluntariul, Nikola Markovic a fost cel mai prolific de la CSM CSU, cu 25 de puncte şi 5 recuperări, în timp ce Aaron Broussard a contribuit cu 12 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive, iar Stephen Holt a totalizat 12 puncte. De la gazde, cel mai bun marcator a fost Anthony Bernard Hickey, 24 de puncte.

În celălalt joc de miercuri de la Voluntari, SCM Timişoara a învins cu 80-66 echipa din Constanţa, în timp ce la turneul de la Sibiu, BCM U FC Argeş a dispus cu 109-72 de CSM Tg. Jiu, iar CSU Sibiu a învins cu 98-70 echipa CSM Galaţi.

În turneul de la Craiova, în schimb, Dinamo Bucureşti a trecut de CSM Focşani cu 80-69, iar gazdele de la SCM U Craiova au depăşit la 30 de puncte, cu 84-54, echipa CSM Miercurea Ciuc.