Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie clară în primul joc pe care l-au disputat la turneul din această săptămână de la Arena Antonio Alexe.

Miercuri seară, elevii antrenorului Cristian Achim au primit replica bucureştenilor de la Dinamo, în jocul al doilea al primei zile de la Turneul 6 B din Liga Naţională. La capătul unei dispute pe care au dominat-o, orădenii s-au impus la o diferenţă de 22 de puncte, cu scorul de 97-75.

Tehnicianul "roş-albaştrilor" a început partida cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika, iar în primele minute s-au consemnat patru schimbări la conducere pe tabela de marcaj, după care însă bihorenii s-au dezlănţuit pe faza ofensivă, ajungând să conducă la prima pauză cu zece puncte, scor 32-22.

În sfertul secund, antrenorul Cristian Achim a intrat în rotaţie apelând la cât mai mulţi jucători, dar cum şi Dinamo a procedat la fel, s-a ajuns la un moment dat ca CSM CSU să conducă cu 18 puncte. Ulterior bucureştenii au redus din handicap, dar la jumătatea partidei orădenii aveau totuşi un avantaj de 12 puncte, scor 53-41.

După pauza mare, "leii roşii" au controlat cu autoritate jocul şi, cu un nivel de joc net superior lui Dinamo, au reuşit să se distanţeze la aproape 30 puncte pe tabelă. În cele din urmă sfertul III l-au câştigat cu 25-13, scorul ultimei pauze fiind, astfel, de 78-54.

În ultima secvenţă, antrenorul Achim a jucat şi cu Tudor Fometescu la poziţia 1 şi a acordat minute de joc tuturor componenţilor echipei. Oaspeţii au mai redus cu două puncte din handicap, dar ultima sirenă a consemnat o victorie clară a orădenilor, la o diferenţă de 22 de puncte, scor 97-75.

Potrivit site-ului clubului CSM Oradea, Garlon Green a fost responsabil cu spectacolul în meciul de miercuri seară, el marcând 16 puncte şi reuşind numeroase acţiuni cu finalizare deasupra inelului. L-a urmat Stephen Holt, cu 14 puncte, Aaron Broussard şi Dragan Zekovic cu câte 10 puncte. De partea cealaltă, Armin Cane a fost cel mai eficace, cu 19 puncte înscrise.

"A fost un meci de mare angajament fizic din partea ambelor echipe. Dinamo este o echipă care pune presiune ieşită din comun pe minge şi la prima pasă. Este o echipă foarte arţăgoasă şi vreau să o felicit pe această cale. Consider că noi am reuşit să le răspundem într-un mod bun. Părerea mea este că am făcut un meci bun, consistent şi sunt mulţumit pentru că am obţinut victoria. În notă negativă, am avut un număr enorm de posesii pierdute şi acesta este nu doar minusul nostru, ci şi meritul lui Dinamo. Ei creează acest gen de presiune şi iată că o fac cu succes", a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al CSM-ului, Cristian Achim.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 8-2 la general şi a urcat până pe locul 2 al clasamentului la zi, cu 18 puncte.

În celălalt meci al primei zile de la turneul din această săptămână de la Arena Antonio Alexe, SCM U Craiova a învins echipa SCM Timişoara, cu scorul de 72-54.