Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au încheiat seria jocurilor amicale vineri, când au susţinut cel de-al doilea meci în compania piteştenilor de la BCM U FC Argeş.

Jocul, care s-a desfăşurat din nou la Arena Antonio Alexe, a fost câştigat de această dată de orădeni, care şi-au luat revanşa după înfrângerea la limită de joi, impunându-se şi ei tot la o diferenţă de un punct, cu scorul de 71-70.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu aceeaşi formulă, precum la meciul precedent, cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. De altfel, rotaţia echipei a fost aproape neschimbată, cu menţiunea că minutele la jucătorul U23 a fost distribuite în alt mod.

Spre deosebire de partida de joi, de această dată s-a constatat o creştere în calitatea jocului echipei orădene, care a alternat momentele foarte bune cu cele care continuă să ridice mari semne de întrebare referitor la atitudinea şi abordarea în anumite momente ale jocului.

Primele zece minute au fost foarte bune pentru roş-albaştri, care au intrat în prima pauză cu un avantaj de 17 puncte, scor 34-17. Jocul bun a continuat şi-n sfertul II, la pauza mare bihorenii conducând cu 43-28.

Situaţia s-a schimbat însă radical în jumătatea a doua, cei de la BCM U FC Argeş Piteşti reuşind  un parţial de 27-11 şi preluând, astfel, conducerea pe tabela de marcaj. Totuşi, Oradea a revenit prin reuşitele lui Zekovic şi Broussard, cel din urmă reuşind un coş cu care a adus CSM-ul în avantaj la intrarea în ultimul minut de joc. Piteştiul a replicat pe contraatac, dar acelaşi Broussard a găsit ţinta din colţ, iar jocul s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu scorul de 71-70.

CSM CSU Oradea a încheiat, astfel, seria jocurilor din presezon. În total au fost şase partide, o dublă în Serbia, una la Cluj şi aceasta de pe teren propriu, cu piteştenii de la BCM U FC Argeş.

De notat că în această perioadă de pregătire, CSM CSU Oradea a evoluat fără Stephen Holt, jucător care urmează să se alăture echipei în curând, după cum transmite conducerea clubului.

De acum, elevii antrenorului Cristian Achim sunt pregătiţi de startul noului sezon. Reamintim că în perioada 17-22 octombrie, Arena Antonio Alexe va găzdui turneul de Cupa României, turneu ca va marca, de fapt, startul oficial al sezonului competiţional 2020-2021.