Echipa de baschet a Oradiei a câștigat joi seara, pe teren propriu, meciul care a deschis seria confruntărilor din semifinală cu CSO Voluntari, cu scorul de 79-73, după o luptă strânsă. Urmează meciul al doilea, sâmbătă, tot la Oradea. 

A fost o partidă echilibrată, dar totuși orădenii au condus aproape în permanență pe tabelă. Pe sferturi s-au consemnat scorurile 21-16, 23-23, 15-20, 20-14.

Formaţia vizitatoare s-a aflat la conducere chiar la început, dar roş-albaştrii au revenit spectaculos, au avut un parţial de 13-0, pentru a conduce cu 19-10, dar în prima pauză au intrat în avantaj cu cinci puncte, scor 21-16.

În sfertul II ambele echipe şi-au trecut în cont câte 23 de puncte, pentru a păstra avantajul de cinci puncte al gazdelor şi la pauza mare, când s-a consemnat 44-39.

În cea de-a treia secvenţă, însă, echipa oaspete a avut o revenire spectaculosă, când s-au remarcat Trevon Allen și Kwamain Mitchell, a câştigat aceste zece minute la o diferenţă de cinci puncte, pentru a duce jocul în ultima pauză la egalitate, cu 59-59.

La începutul sfertului IV, echipa ilfoveană a mai reuşit să treacă o dată la conducere, scor 61-62, dar doar atât, pentru că elevii antrenorului Cristian Achim au replicat imediat, au revenit la conducere şi chiar s-au distanţat la 71-62. Au continuat să controleze apoi finalul, cu toate că cei de la Voluntari au încercat să revină. Nu au izbutit foarte multe, iar CSM CSU s-a impus în final cu scorul de 79-73, pentru a face primul pas către finala mare.

Meciul al doilea este programat tot la Oradea, dar la Arena Antonio Alexe, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:45, întrucât Oradea Arena este ocupată în acest weekend cu un concurs internaţional de dans sportiv.

„A fost un meci tipic de play-off, pentru echipa gazdă în meciul de deschidere al unei semifinale, presiunea fiind pe noi. Ambele echipe au fost un pic încorsetate de miză, iar noi am avut un procentaj pe care nu doresc să-l mai rostesc. Și am avut aruncări complet deschise. Uneori se întâmplă... Sunt absolut sigur că în meciurile următoare vom arunca mai bine”, a declarat, la final, antrenorul principal al CSM CSU, Cristian Achim.

De menţionat că, deși a fost vorba despre un meci important, în Oradea Arena (cu 5.000 de locuri) nu s-au ocupat nici jumătate din locuri, circa 1.500 de suporteri fiind prezenți să încurajeze echipa locală. Acest lucru l-a mâhnit și pe antrenorul Cristian Achim, care, la conferința de presă de după victorie, a făcut chiar un apel la fanii orădeni să-și susțină echipa la următoarea întâlnire din semifinală.

„Aș dori să fac un apel la suporteri. Ne aflăm într-o semifinală de campionat. La acest nivel nu mai există meciuri ușoare și adversari modești. Echipa noastră are nevoie de susținerea publicului. Așa cum s-a văzut chiar astăzi în anumite momente, publicul ne-a ridicat. Nu există echipă bună fără fani. Îi dorim pe oameni alături de noi. Pentru jucători este crucial să aibă parte de sprijinul fanilor. Avem o întreagă istorie de meciuri câșitgate de public. Exact acum are nevoie echipa aceasta de suporteri. Îmi doresc să avem sala plină la meciul următor, programat la Arena Antonio Alexe”, a spus tehnicianul echipei bihorene.

În partida de joi seara, căpitanul Bobe Nicolescu a fost principalul marcator al orădenilor, cu 13 puncte. Donatas Tarolis a înscris şi el 12 puncte, iar Kris Richard, Nijal Pearson și Cătălin Baciu au terminat cu câte 10 puncte.

De la oaspeţi, de departe, cel mai eficace a fost Trevon Allen, cu 21 puncte, în timp ce al doilea a fost Kwamain Mitchell cu 15 puncte.

Vă reamintim că semifinala CSM CSU Oradea – CSO Voluntari se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Pentru meciul al doilea, de sâmbătă, de la ora 17:45, de la Arena Antonio Alexe. Biletele pot fi achiziționate online, pe eventbook.ro.

Meciul de joi a fost transmis în direct pe Youtube, de Federația de Baschet:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!