Tinerele baschetbaliste de la BCU Oradea participă, începând cu această săptămână, la turneele finale ale Campionatelor Naţionale de la Ploieşti.

Jucătoarele echipei de U15 a clubului orădean intră primele în focurile fazei finale, care se desfăşoară între 7 şi 10 septembrie. La competiţie sunt calificate opt formaţii, care au fost împărţite în două grupe. Adversarele jucătoarelor de la BCU sunt cele de la Sportul Studenţesc, Sfântu Gheorghe şi CSŞ 5 Bucureşti.

Se va juca în grupe, iar câştigătoarele grupelor vor disputa finala mare, în timp ce echipele de pe locul 2 vor juca finala mică.

Pentru aceste jocuri, Federaţia Română de Baschet a impus reguli de participare foarte stricte, cu număr limitat de jucătoare şi staff, teste Covid obligatorii, respectarea distanţării, purtarea măştii, restricţionarea vizionării meciurilor la terenuri de către terţe persoane.

"Odată intrați în "bulă", nu mai avem voie să ieşim. Sau cine reintră o face doar cu dovada unui nou test Covid", a precizat preşedintele echipei orădene, Ioana Anica.

După ce competiţia echipei de U15 va lua sfârşit, în următoarea zi va începe turneul celeilalte categorii a clubului BCU Oradea calificată la turneul final, cea de U16, care este programată între 12 şi 15 septembrie.

La cea din urmă categorie au confirmat participarea încă patru echipe, CSS 4, Olimpia din București, Satu Mare şi Craiova.