Formaţia orădeană de baschet feminin CS Crişul şi-a adjudecat toate cele trei partide pe care le-a susţinut în turneul din acest weekend care a fost găzduit de Arena Antonio Alexe. Este vorba despre primul turneu din faza a doua a Campionatului Naţional U18.

Turneul a reunit patru formaţii, pe lângă echipa orădeană mai fiind prezente formaţiile CS Gloria Arad, CSS4 Champions Bucureşti şi Sportul Studenţesc Bucureşti.

Sâmbătă, în prima zi de turneu, tinerele baschetbaliste de la CS Crişul au realizat un galop de sănătate cu arădencele de la CS Gloria, pe care le-au învins cu scorul de 79-37.

Apoi, tot sâmbătă, dar în reuniunea a doua a zilei, elevele antrenorilor Ioana şi Dan Anica şi Bela Salamon au dat peste bucureştencele de la  CSS4 Champions Bucureşti, în compania cărora au avut un meci mai greu, dar pe care l-au câştigat, de asemenea, cu scorul de 60-54.

În fine, duminică, în ultima etapă, baschetbalistele de la CS Crişul s-au duelat cu Sportul Studenţesc, echipă de la care au primit tot 54 de puncte, dar şi căreia i-au administrat 70 de puncte, obţinând astfel cea de-a treia victorie.

Cu punctaj maxim, după primul turneu CS Crişul Oradea ocupă primul loc în grupă şi are prima şansă de calificare, întrucât pentru etapa următoare se vor califica primele două. Până atunci însă, în perioada 18-19 decembrie la Bucureşti va avea loc cel de-al doilea turneu, care va fi şi ultimul din acest an calendaristic.