Tinerele baschetbaliste de la Crişul Oradea s-au calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional U18, după ce la turneul cu numărul 7 din faza semifinală, desfăşurat în această săptămână la Miercurea Ciuc, au obţinut o victorie şi au pierdut un meci, clasându-se în final pe locul 2 în Grupa A4.

Mai întâi, joi seara, echipa antrenată de soţii Daniel şi Ioana Anica au întâlnit echipa locală CSM VCSK Miercurea Ciuc, pe care au întrecut-o clar cu scorul de 74-40. Apoi, vineri, orădencele au cedat la o diferenţă de patru puncte disputa cu CSS Nr. 4 Champions Bucureşti, scor 58-62.

Clasamentul final a avut-o în frunte pe echipa bucureşteană, în timp ce CS Crişul Oradea s-a situat pe poziţia secundă, iar ambele echipe s-au calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional, care va avea loc în perioada 10-15 mai şi care va reuni la start cele mai bune opt echipe de baschet feminin U18 din ţară.  

„După cinci ani de muncă intensă rezultatele apar. Suntem foarte mândri că fetele au reuşit să se califice la turneu final la categoria la care putem spune că începe baschetul adevărat”, a declarat antrenoarea Ioana Anica.

Lotul formaţiei de baschet feminin CS Crişul Oradea le cuprinde pe: Iasmina Buștean, Oana Ceh, Alexia Creț (căpitan), Mara Dumitrescu, Arianna Ganea, Iulia Huciu, Alexia Ilea, Alexia Iovița, Ingrid Jurcan, Ariana Moldovan, Sânziana Mardale, Daria Negru, Papp Anna şi Viviana Silaghi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!