Baschetbalistele de la CSU CSM Oradea au obținut și prima victorie în deplasare în actuala ediție de campionat. Astfel, formația antrenată de Mihai Coldea a evoluat sâmbătă la Alexandria, pe terenul echipei locale CSM, unde a reușit să se impună cu scorul de 77-62.

Jocul a fost controlat de orădence, care s-au desprins la 27-17 după primele zece minute de joc și care au câștigat și sfertul II, cu 24-23. În acest fel, în pauza mare CSU CSM conducea cu 51-40.

Deși ceva mai echilibrată, și-n jumătatea secundă, disputa a fost câștigată de bihorence, care s-au impus în sfertul III cu 11-9, iar în ultimul cu 15-13. Astfel, cu procentaje mult mai bune decât adversara, la recuperare și la aruncările din acțiune, bihorencele s-au impus cu scorul de 77-62, reușind cea de-a doua victorie consecutivă din actuala ediție de campionat.

Cu 18 puncte, Ioana Gavra a fost principala marcatoare a bihorencelor, ea mai având și 5 recuperări și 2 capace. A secondat-o Nicoleta Andreea Mititelu, cu 15 puncte, 10 recuperări și 2 capace. Au mai marcat însă pentru CSU CSM: Tierney Pfirman, 13 puncte, Ruxandra Chiș, 11, Mirjana Beronja, 9 puncte, și Anisia Croitoru, autoare a 8 puncte.

De la gazde, Mihaela Mazilu a fost cea mai eficace, cu 24 de puncte înscrise.

După acest succea, CSU CSM Oradea are 2-1 la general și va disputa următorul meci, miercuri, de la ora 13, la Arena Antonio Alexe, în compania celor de la Rapid București.