Formaţia bihoreană de baschet feminin CSU CSM Oradea a fost zdrobită pur şi simplu de echipa covăsneană  ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe în sferturile de finală ale Ligii Naţionale, ediţia 2018-2019, unde mult mai valoroasele partenere de întrecere s-au impus la general cu scorul de 3-0 şi au acces fără probleme în penultimul act, semifinalele competiţiei.

Astfel, după ce în primele jocuri, cele de la Sf. Gheorghe, baschetbalistele de la ACS Sepsi SIC au câştigat clar, cu 130-36, pe 5 aprilie, şi cu 106-29, pe 7 aprilie, vineri, şi în meciul al treilea, cel de la Arena Antonio Alexe din Oradea, jucătoarele de la ACS Sepsi SIC s-au impus la fel de clar, cu 116-28, demonstrând că valoarea dintre cele două combatante este prea mare.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost dominat de la un capăt la altul de covăsnence, care pe sferturi s-au impus cu 25-7, 21-7, 40-4 şi 30-10.

Principala marcatoare de la CSU CSM Oradea a fost în acest joc Nicolette Orban, autoare a 13 puncte. Ea a fost urmată de Nicoleta Andreea Mititelu, cu  10 puncte şi de Anisia Croitoru, autoare a 5 puncte. De partea cealaltă, de la ACS Sepsi SIC, cele mai eficace au fost vineri, Kristina Higgins, autoare a 27 de puncte,  Anca Sipos, cu 22 de puncte şi Angelika Slamova, marcatoare a 15 puncte.

Alături de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, se mai cunosc două formaţii calificate în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin. Este vorba despre FCC ICIM CSB Arad, care, la general, a trecut, de asemenea, cu 3-0, de CS Municipal Târgovişte, şi CS Municipal Satu Mare, învingătoare tot cu 3-0, la general, în confruntările cu CS Universitatea Cluj.

Cea de-a patra semifinalistă se va alege dintre CSTBv Olimpia CSU Braşov şi Phoenix Ştiinţa Constanţa. Deocamdată, după primele două dispute, scorul este egal, 1-1.