Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au debutat cu dreptul în ediţia 2017-2018 a campioonatului Ligii I. Formaţia antrenată de Ioana Anica, Adriana Niculescu şi Daniel Anica s-a impus la o diferenţă de 19 puncte în meciul pe care l-a susţinut miercuri, la Arena Antonio Alexe, în faţa celor de la ACS Târgu Secuiesc.

Jocul, care a contat pentru etapa a II-a din Grupa III a Liga I, s-a încheiat cu scorul de 75-56 pentru orădence.

Partida a început sub semnul echilibrului, secvenţa de deschidere fiind adjudecată de vizitatoare cu 16-13. Lucrurile s-au schimbat totuşi din sfertul al II-lea. Universitatea CSM Oradea a preluat conducerea şi a terminat repriza în avantaj, scor 40-27.

După pauza mare, ecartul a continuat să crească, scorul înaintea ultumului sfert fiind de 63-37. Oaspetele au redus din deficit în ultimele zece minute, dar situaţia a fost controlată pe tabela de marcaj de către sportivele echipei bihorene, care au obţinut o victorie clară.

În acest meci, Kayla Mobley a debutat cu 27 puncte pentru Universitatea CSM Oradea, iar Brey Dorsett a înscris 15 puncte. Ruxandra Chiş a adăugat 21 puncte, Ioana Gavra a terminat cu 6 puncte, iar Melania Kokovay a încheiat cu 4 puncte. Tabela de marcaj a fost închisă însă de Serena Ciortan, autoare a 2 puncte de la linia de pedeapsă.

În următorul joc, echipa orădeană de baschet feminin va evolua pe data de 8 noiembrie, de la ora 15:00, în deplasare cu satelitul liderului la zi din Liga Naţională, CSM Satu Mare.