Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au suferit, miercuri, primul eşec din actuala ediţie a Ligii I, după ce formaţia antrenată de Ioana Anica, Adriana Niculescu şi Daniel Anica a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 72-70 de FCC ICIM CSB II Arad. Pe sferturi s-a consemnat: 13-25, 16-13, 16-19 şi 25-15.

Jocul a început bine pentru formaţia oaspete, care a marcat primele nouă puncte şi s-a instalat definitiv la conducere pe tabela de marcaj. De menţionat că ambele echipe au jucat în rotaţii scurte, cu menţiunea că formaţia oaspete a schimbat mai des o parte a celor şapte jucătoare utilizate.

Universitatea CSM Oradea a oferit totuşi o replică solidă unui adversar care a mizat exclusiv pe jucătoare ale primei echipe a Aradului, angrenată în primul eşalon al ţării. De altfel, sportivele echipei orădene au punctat cu generozitate pe parcursul secvenţei decisive, atunci când Ruxandra Chiş a adus un plus important pe faza ofensivă, cu două reuşite de trei puncte şi nouă puncte marcate în ultimele zece minute de joc. După cum menţionează site-ul clubului orădean, "Chiş a oferit o alternativă importantă în atac, pe lângă acţiunile lui Mobley, care s-a remarcat atât din spaţiul de trei secunde, cât şi de la semidistanţă".

Cea mai eficace jucătoare a fost Mobley, care a totalizat 26 puncte. Ea a fost urmată de Gavra şi Chiş, cu câte 11 puncte. În replică, Porsche Poole a înscris 22 puncte, iar Anamaria Ciotir, 18, în timp ce Zidaru a terminat cu 13 puncte înscrise.

După acest joc, orădencele au un bilanţ general de 6-1 şi se menţin pe prima poziţie în Grupa C, în timp ce formaţia din Arad a a ajuns acum la un bilanţ general de 6-2.

Pentru orădence urmează până pe 10 decembrie alte trei jocuri, ultimele din faza inaugurală a Ligii I. Toate acestea se vor desfăşura însă în deplasare. Cel mai important este chiar următorul, la Târgu Secuiesc. Apoi, Universitatea CSM Oradea va juca la Timişoara şi Cluj-Napoca.