Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au un început bun de sezon competiţional în această toamnă. Bihorencele au învins echipa BC SCM 2 Timişoara, cu scorul de 87-78, într-un meci ce a contat pentru prima fază a Ligii I.

Confruntarea a avut loc luni la Arena Antonio Alexe, accesul publicului fiind liber.

Jocul a demarat extrem de bine pentru gazde, care au construit un avantaj important. Oradea a găsit soluţii să arunce la coş din situaţii favorabile, iar plusul în situaţiile dificile a venit de la Mobley şi Chiş, autoare a 31 puncte cumulat în primele 20 minute de joc. De cealaltă parte, Young a fost extrem de productivă, cu 18 puncte marcate în prima jumătate, iar Ardelean a fost jucătoarea care a avut în cele mai multe momente mingea pentru Timişoara.

Dacă la capătul primei secvenţe tabela de marcaj indica scorul de 33-19, situaţia s-a echilibrat pe parcursul celui de-al II-lea sfert, atunci când ecartul a coborât la un minim de opt lungimi. Chiş a stabilit scorul pauzei, 51-41, cu o aruncare de trei puncte contestată de apărarea bănăţeană.

Repriza secundă a demarat cu mai multe reuşite din partea lui Dorsett. Oradea a izbutit să se desprindă pe tabela de marcaj, Mobley ducând scorul la 70-50, cu o nouă reuşită de la semidistanţă, acesta fiind primul avantaj de 20 puncte pentru gazde. La intrarea în secvenţa decisivă scorul era de 76-55 în favoarea Universităţii CSM Oradea.

Finalul partidei a fost însă favorabil echipei din Banat. Dora Ardelean s-a evidenţiat în secvenţa decisivă cu mai multe acţiuni individuale, dar formaţia bihoreană a izbutit să menţină un avantaj important pe tabela de marcaj şi s-a impus cu scorul de 87-78.

Mobley a totalizat 28 puncte în acest meci, Chiş a adăugat 21, Dorsett a terminat cu 15, Mititelu a bifat 10 puncte, Gavra a încheiat cu 8 puncte, Kokovay a reuşit 3 puncte, iar Croitoru a contribuit cu 2 puncte pentru echipa gazdă. În replică, Young a reuşit 21 puncte, iar Ardelean a terminat cu 25, ambele fiind componente ale echipei de Liga Naţională, pentru SCM 2 Timişoara.

În acest fel, Universitatea CSM Oradea a înregist cel de-al cincilea succes stagional, păstrându-şi invincibilitatea, respectiv prima poziţie în Grupa C.

De menţionat că săptămâna trecută CSU a jucat la Arad, contra unei echipe pe jumatate de Ligă Naţională şi a câştigat la 29 de puncte, cu scorul de 85-56, dar şi la Cluj, unde vineri s-a impus cu   59-48.

Următoarele două partide se vor desfăşura însă tot pe teren propriu, în compania echipelor CS Municipal 2 Satu Mare, respectiv a lui FCC ICIM CSB 2 Arad, pe 26, respectiv 29 noiembrie.