Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au reunit, miercuri, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competiţional. 

La reunire au fost prezente şi noile achiziţii. Este vorba despre Kris Richard, care revine la roş-albaştri, respectiv Dovis Bickauskis şi Alex Gavrilovic. Alături de ei au fost participat jucătorii rămaşi din sezonul trecut, Cătălin Baciu, Garlon Green, Stephen Holt, Vlad Marinău, Nikola Markovic, Raul Mureşan, Bobe Nicolescu (noul căpitan al echipei) şi Enzo Vescan. Au absentat, motivat, conform conducerii clubului, Tudor Fometescu şi Raul Igna.

Alături de staff-ul tehnic, format din Cristian Achim, Radovan Markovic, Marius Marinău şi fizioterapeutul Cristian Dan, la prima întâlnire din noul sezon a fost prezent şi preşedintele clubului, Şerban Sere.

"Motivul întâlnirii în această locaţie este legat de faptul că s-a desfăşurat deja primul antrenament, iar pe parcursul următoarelor mai bine de două săptămâni se va lucra aproape exclusiv pe parte de pregătire fizică, exerciţiul cu mingea urmând să treacă în prim plan din luna septembrie", a motivat clubul orădean reunirea de la Stadionul Municipal.

Conform conducerii clubului CSM, în perioada următoare echipa de baschet se va pregăti pe plan local, unde "roş-albaştrii beneficiază de condiţii optime, motiv pentru care antrenamentele se vor desfăşura în bazele sportive din localitate, acestea oferind sportivilor tot ce le trebuie pentru o pregătire fizică corespunzătoare". 

Staff-ul tehnic a stabilit deja cinci meciuri de pregătire, trei dintre acestea se vor desfăşura în străinătate, în Ungaria şi Serbia. De asemenea, va avea loc şi turneul memorial Antonio Alexe, la care au confirmat participarea câte o echipă din Ungaria şi Bulgaria.

Meciurile amicale stabilite deja sunt:

3 septembrie – DEAC Debrecen – CSM CSU Oradea
7 septembrie – Steaua Roşie Belgrad – CSM CSU Oradea
9 septembrie – O echipă încă nedesemnată din Serbia – CSM CSU Oradea
16/18 septembrie – memorialul Antonio Alexe. Participă: Szolnok Olajbanyasz, Rilski Sportist şi CSM CSU Oradea

Primele jocuri oficiale sunt din noul sezon vor avea loc pe 24 şi 28 septembrie – în Cupa României (turul 1) şi 2 octombrie – Liga Naţională (etapa 1).

Tragerea la sorţi pentru Cupa României şi Liga Naţională se va desfăşura pe 25 august, la Focşani.