Aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, formaţia bihoreană de baschet masculin CSM CSU Oradea a trebuit să se recunoască învinsă pe terenul echipei Phoenix Galaţi.

Meciul dintre cele două combatante s-a desfăşurat sâmbătă seara şi a contat pentru etapa a V-a a Ligii Naţionale. Partida s-a încheiat cu scorul de 89-86 pentru gălăţeni, care au început bine jocul şi şi-au adjudecat primele două sferturi, cu 24-18 şi 27-21.

În partea a doua, orădenii au încercat să revină, dar nu au avut forţa necesară să întoarcă rezultatul. Elevii antrenorului Cristian Achim au câştigat sferturile III şi IV, cu 28-27 şi 19-11, insuficient însă pentru a înclina balanţa de partea lor.

De menţionat că la jumătatea confruntării, gazele conduceau cu 12 puncte, scor 51-39.

Principalul marcator al CSM-ului a fost de această dată căpitanul Andrei Mandache, autor a 24 de puncte. L-au urmat: Goran Gajovic, cu 19 puncte, Obbie Trotter, cu 14 puncte şi Nemanja Milosevic, autor a 13 puncte. Şi-au mai trecut însă numele pe lista marcatorilor: M. Pasalic, cu 6 puncte, A. Valeika, cu 5 puncte, B. Ţîbîrnă, cu 4 şi P. Stamenkovic, cu un punct.

De la Phoenix, cei mai eficace au fost S. Hadzifezovic, autor a 26 de puncte şi C. Rundles, cu 25 de puncte.

După cinci etape, CSM CSU Oradea are 8 puncte, după ce a obţinut trei victorii şi a suferit două înfrângeri.

În runda viitoare, bihorenii vor evolua pe teren propriu, sâmbăta viitoare, pe 11 noiembrie, de la ora 20.45, cu SCM U Craiova, într-un meci care va fi televizat.