Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea debutează, sâmbătă, în turneul final al Cupei României, competiţie care este programată în perioada 10-13 februarie, la Sfântu Gheorghe.

În sferturile de finală, bihorenii vor întâlni, de la ora 17:15, echipa gălăţeană Phoenix. Meciul este programat în Sepsi Arena şi va putea fi urmărit online pe FRB TV.

"Ne aflăm în faţa unui prim eveniment cu trofeul pe masă, Cupa României. Ştim că aşteptările sunt mari din partea suporterilor noştri. De aceea, ultimele modificări au fost efectuate cu scopul de a ne asigura că ne putem alinia la startul competiţiei în cele mai bune condiţii. Venim după o perioadă de schimbări şi incertitudine, de instabilitate la nivelul lotului de jucători. Consider că în momentul de faţă actuala echipă este completă şi are puterea, valoarea şi calitatea necesară pentru a se bate cu şanse reale la câştigarea de trofee", a prefaţat preşedintele clubului CSM Oradea, Şerban Sere, într-o conferinţă de presă, participarea "roş-albaştrilor" la turneul final.

De menţionat că bihorenii pornesc favoriţi în jocul cu gălăţenii, ei fiind de altfel şi calificaţi direct la turneul final al Cupei României, în timp ce Phoenix Galaţi ca să ajungă aici a trebuit să treacă în optimile de finală de Dinamo Bucureşti.

"Această competiţie se va juca cu reguli diferite de cele cu care suntem obişnuiţi. Dinamica jocului va fi diferită şi sunt de părere că acest lucru va crea probleme tuturor echipelor, cu excepţia Clujului. Echipele participante vor fi puse în situaţii cu care practic nu s-au mai întâlnit. Chiar dacă noi am avut situaţii în care eram cu 2-3 români pe teren. E clar că nimeni nu a jucat meciuri întregi cu doi români în permanenţă pe parchet la meciuri de aşa natură precum cele pe care le vor disputa la Sfântu Gheorghe. Sunt de părere că această regulă este factorul determinant al Cupei României", a declarat antrenorul principal al formaţiei bihorene, Cristian Achim.

Tot sâmbătă, dar de la ora 20, se va desfăşura şi meciul al doilea din faza sferurilor de finală ale Cupei României dintre Timba Timişoara şi Steaua CSM Eximbank Bucureşti. Şi acest joc va fi transmis în direct la FRB TV.