Baschetbaliştii echipei CSM CSU Oradea şi-au încheiat perioada de pregătire din această vară şi se află acum înaintea unui nou sezon oficial.

Astfel, joi, de la ora 18, campionii României, cei de la CSM CSU vor disputa primul joc din noul sezon. Este vorba despre SuperCupa României, meci programat la Arena Antonio Alexe, în compania clujenilor de la Universitatea BT.

Partida va opune laureatele sezonului trecut, CSM CSU Oradea fiind campioana României, iar Universitatea BT Cluj este câştigătoarea Cupei României.

De altfel, jocul de joi se constituie şi o reeditare a Cupei României din sezonul trecut, când, la Oradea, clujenii şi-au adjudecat trofeul.

"În primul rând, sperăm la o sală plină, la o atmosferă frumoasă. Sperăm la victorie. Este un singur meci care ne poate aduce un trofeu şi trebuie să-l câştigăm. Pentru noul sezon, nu cred că va conta neapărat bugetul, contează forma de moment, va depinde cum ne vom capacita efortul pentru tot sezonul. Vor fi foarte multe meciuri anul acesta şi fiecare meci în parte va fi important", a declarat jucătorul orădean Titus Nicoară.

"Băieţii au răspuns bine la pregătire, este clară această treabă. Din păcate avem două accidentări. Este vorba despre Mandache, din timpul pregătirii de la lotul naţional şi de Rareş Paşca, accidentare care s-a prelungit, din păcate pentru noi, foarte mult", a declarat şi antrenorul echipei CSM CSU, Cristian Achim.

În perioada de pregătire, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat turneele de la Tg. Mureş şi Oradea, în finala Memorialului Antonio Alexe învingând puternica echipă sârbă Partizan Belgrad.

Jocul de joi seară de la Arena Antonio Alexe din Oradea este important pentru bihorenii şi prin prisma faptului că aceştia îşi pot adjudeca un nou trofeu. Al fi al doilea, după câştigarea campionatului în această vară.

Din nou, suporterii echipei campioane sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare la sală, preţul unui bilet fiind de 10 lei.