Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor debuta în această săptămână în noul sezon al cupelor europene. Mai exact, miercuri seara, de la ora 19, vicecampioana României va primi vizita echipei poloneze Legia Varşovia.

Meciul, care va conta pentru prima etapă din Grupa H a FIBA Europe Cup, se va desfăşura la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19.

Reamintim că formaţia orădeană a cucerit în ediţia trecută a FIBA Europe Cup medaliile de bronz. 

Partida de miercuri seara va opune echipa situată pe locul 2 în campionatul României, anul trecut, cu cea de pe poziţia a 4-a în Polonia.

Din păcate, începutul de sezon pentru trupa bihoreană nu a fost tocmai încurajator, CSM CSU fiind eliminată încă din primul tur al Cupei României şi fiind învinsă la o diferenţă mare de puncte în prima dispută cu marea rivală din campionat, U BT Cluj.

Jocul de miercuri seara va fi cel de-al doilea duel pe care CSM CSU Oradea îl are în cupele europene cu o echipă din Polonia, primul fiind meciul din semifinala FIBA Europe Cup din sezonul precedent, pierdut de roş-albaştri tot la Tel-Aviv, cu BM Slam Stal Ostrow.

De asemenea, pentru formaţia bihoreană jocul din această săptămână cu Legia Varşovia va fi şi cel de-al 66-lea meci în cupele europene. Până acum orădenii au înregistrat 26 victorii şi au suferit 39 înfrângeri, în toate competiţiile în care au jucat: FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League şi FIBA Europe Cup.

Pentru că municipiul Oradea a depăşit sâmbătă incidenţa de 6 la mia de locuitori în ceea ce priveşte pandemia COVID-19, participarea publicului la meciul de miercuri de la Arena Antonio Alexe se va face până la 50% din capacitatea sălii, cu precizarea că intrarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut zece (10) zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 5 lei pentru copii între 4-18 ani.

Meciul va fi transmis însă în direct pe Digi Sport 3, dar şi pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.