Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea încep marţi seară seria jocurilor din semifinalele campionatului Ligii Naţionale cu Universitatea BT Cluj. Prima partidă din seria celor cinci jocuri este programată la Cluj, dat fiind faptul că echipa U BT a încheiat sezonul regulat pe primul loc, în timp ce elevii antrenorului Cristian Achim s-au clasat abia pe poziţia a IV-a.

Prima dispută dintre clujeni şi orădeni este programată în Sala Horia Demian, cu începere de la ora 19 şi va fi arbitrată de Alin Faur, Ciprian Ciocan şi Sorin Drugău.  

Meciul va putea fi urmărit pe micul ecran în transmisiunea directă a celor de la Digi Sport.

Pentru orădeni se anunţă o partidă foarte dificilă, echipa clujeană fiind principala favorită la titlu anul acesta, după ce a dominat până în prezent campionatul.

Deşi nu este favorită în această serie, în pofida faptului că este campioana en-titre, formaţia orădeană speră totuşi într-o calificare în finală. Deşi în ultima perioadă a tot pierdut jocurile cu clujenii, sezonul trecut a eliminat echipa U BT Cluj în drumul său spre primul trofeu naţional. Misiunea se anunţă, însă, mult mai grea.

În cealaltă semifinală, în prima confruntare, Steaua CSM Eximbank s-a impus la Sibiu, pe terenul gazdelor de la BC CSU, cu scorul de 84-79.