Baschetbaliştii echipei vicecampioane CSM CSU Oradea îşi continuă pregătirile în vederea abordării noului sezon competiţional. În acest sens, elevii antrenorului Cristian Achim se antrenează în regim de câte două şedinţe de pregătire pe zi.

Din această săptămână, de luni, mezinul echipei, Raul Igna, se antrenează cot la cot cu mai experimentaţii săi colegi de echipă. Astfel, în prezent, şedinţele de pregătire se desfăşoară în formulă completă, cu 14 jucători, după ce Raul a beneficiat de câteva zile libere ca urmare a participării sale la cantonamentul şi acţiunea oficială a echipei naţionale U16 masculin a României.

"Roş-albaştrii continuă să folosească stadionul Iuliu Bodola pentru antrenamente de intensitate fizică, respectiv dotările Arenei Antonio Alexe, cu sală de forţă şi de joc pentru a pune la punct cât mai multe aspecte necesare bunei desfăşurări a activităţii în cursul sezonului competiţional. Până în prezent nu s-au consemnat probleme de efectiv, lucru îmbucurător mai ales dacă ţinem cont de faptul că nivelul de intensitate este foarte ridicat în această perioadă", informează clubul orădean.

La sfârşitul acestei săptămâni vor începe şi jocurile de pregătire. Primul este programat vineri, la Debreţin, în compania echipei locale, DEAC - finalistă a Cupei Ungariei şi ocupantă a locului 4 în campionatul maghiar în sezonul precedent.

Apoi, săptămâna viitoare, orădenii se vor deplasa în Serbia, acolo unde, pe 7 şi 9 septembrie, vor disputa următoarele două partide de verificare. Unul dintre adversari va fi chiar campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad, formaţie care participă în Euroliga masculină.

Reamintim că în perioada 16-18 septembrie şi Oradea va găzdui un turneu internaţional amical, Memorialul Antonio Alexe.

Primul joc oficial din noul sezon al competiţiilor de baschet va avea loc pe 24 septembrie, când este programat primul tur al Cupei României.