Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au trecut deja de cea de-a patra săptămână de pregătire, în vederea abordării noului sezon competițional.

În ultimele șapte zile, roș-albaștrii s-au antrenat sub comanda staff-ului tehnic condus de principalul Cristian Achim, participând la nouă ședințe de pregătire.

După cum informează conducerea clubului, pe site-ul oficial, orădenii continuă antrenamentele în regimul 2-1 (două antrenamente în prima zi, unul în cea de-a doua). Temele oscilează de la pregătire fizică, fie în sala de forță, fie pentru îmbunătățirea sau menținerea anumitor elemente de natură fizică specifice jocului de baschet, la antrenamente de individualizare, dar și câteva de natură tactică.

„În așteptarea unor informații oficiale cu privire la demararea competițiilor, respectiv la relaxarea restricțiilor cu privire la antrenamentele cu contact fizic, staff-ul tehnic depune eforturi susținute pentru a menține viu interesul și atenția sportivilor. Totul în condițiile în care antrenamentele decurg cu un scop clar și anume de a pregăti echipa din punct de vedere fizic și tactic pentru startul competițiilor. Lipsa contactului, a meciurilor de pregătire, a unei activități apropiate de cea normală este tot mai dificil de gestionat pe partea de concentrare”, informează clubul orădean.

De menționat că, exceptând unele mici probleme de natură fizică, specifice perioadei, nu se consemnează probleme de efectiv.

Reamintim însă că lipsește Stephen Holt, jucător care s-a întors în urmă cu mai bine de o săptămână în America, pentru a fi alături de familia sa.

„Pregătirea continuă pe plan local în așteptarea veștilor cu privire la începerea competițiilor”, mai precizează conducerea CSM-ului.