Runda din acest sfârşit de săptămână a campionatului Ligii Naţionale de baschet masculin aduce în Grupa Roşie (TOP 6) un nou duel între principalele favorite la câştigarea campionatului, CSM CSU Oradea şi U BT Cluj.

Meciul este programat sâmbătă, cu începere de la ora 17:45, la Cluj Napoca şi va opune din nou primele două clasate.

Băieţii de la CSM CSU Oradea, care sunt şi campionii naţionali en-titre, au făcut deplasarea în oraşul de pe malurile Someşului de pe prima poziţie, cu 15 victorii şi 2 înfrângeri, înregistrate până acum în campionat, în timp ce clujenii, aflaţi pe locul secund, vin cu o zestre de 14 victorii şi 3 înfrângeri.

După ce au pierdut meciul din finalei Cupei României, care a avut loc tot la Cluj,  la Sala Horia Demian, elevii antrenorului Cristian Achim speră să-şi ia revanşa şi să rămână în fruntea ierarhiei Ligii Naţionale.

În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit deja de cinci ori şi de fiecare dată echipa care a jucat pe teren propriu s-a impus, de aceea fanii "roş-albaştrilor" speră ca acum favoriţii lor să rupă această tradiţie.

"CSM CSU Oradea pune la bătaie o serie de 14 victorii consecutive în campionat. Un eventual succes la Cluj-Napoca ar echivala cu stabilirea unui nou record de victorii consecutive în Liga Naţională, stabilit în urmă cu mai bine de şapte ani şi care a fost egalat prin victoria cu BC CSU Sibiu din etapa anterioară", după cum au remarcat reprezentanţii clubului bihorean, pe site-ul oficial.

Spre deosebire de jocul din finala cupei, când CSM CSU nu s-a putut baza pe serviciile lui Arturas Valeika, de această dată jucătorul lituanian este apt de joc, iar ca altă noutate faţă de ultimul joc dintre cele două combatante, la "roş-albaştrii" va juca acum şi ultima achiziţie, Kristijan Krajina.

Derby-ul U BT Cluj Napoca – CSM CSU Oradea va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 17:45, şi în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport.

În celelalte două partide ale etapei a 5-a (ultima a turului) din Grupa Roşie a Ligii Naţionale de baschet, duminică, de la ora 18, CS SCM Timişoara va primi replica echipei BC CSU Sibiu, iar luni, cu începere de la ora 19, va avea loc derby-ul bucureştean Steaua – Dinamo.