După dublele victorii cu Steaua şi Energia Tg. Jiu, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi continuă în acest sfârşit de săptămână parcursul din campionatul Ligii Naţionale, cu un joc programat în deplasare. Elevii antrenorului Cristian Achim vor evolua duminică seară la Piteşti, pe terenul formaţiei locale BCM U, ocupanta poziţiei a X-a, antepenultima a ierarhiei.

Partida cu argeşenii contează pentru etapa a XVII-a şi va debuta de la ora 20 în Sala Trivale. Meciul, care va fi televizat de Digi Sport, va fi arbitrat de Alexandru Olaru, Ciprian Stoica şi Alexandra Dincă. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat clujeanul Doru Vinaşi.

În 16 jocuri disputate, piteştenii au acumulat până în prezent 7 victorii şi au suferit 9 înfrângeri, în timp ce orădenii, situaţi pe primul loc, au deja 11 victorii şi doar 5 înfrângeri.

Cum elevii antrenorului Cristian Achim vin după un început bun de an, cu patru victorii din tot atâtea posibile şi cum, de regulă, ei evoluează mai bine în deplasare, suporterii "roş-albaştrilor" îşi pun mari speranţe în favoriţii lor pentru acest joc, aşteptând cea de-a 12-a victorie din campionat, care să-i menţină în fruntea clasamentului.

Până la jocul orădenilor, sâmbătă, de la ora 19.30, etapa a XVII-a programează derby-ul de la Bucureşti, dintre Steaua şi BC Mureş. De asemenea, în transmisiune directă pe Digi Sport. Tot sâmbătă, mai este programat un duel interesant, Energia Tg Jiu - CSU Atlassib Sibiu, de asemenea care va putea fi urmărit pe micul ecran.


Etapa a XVII-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Sâmbătă:

Ora 17.30 Energia Tg Jiu - CSU Atlassib Sibiu (Digi Sport)

Ora 19.30 Steaua CSM Eximbank - BC Mureş Tg. Mureş (Digi Sport)

Duminică:

Ora 18.00 SCM U Craiova – Dinamo Bucureşti (Digi Sport)

Ora 19.30 Phoenix Galaţi - Gaz Metan Mediaş  

Ora 20.00 BCM U Piteşti - CSM CSU Oradea (Digi Sport)

Marţi:

Ora 19.00 U-Banca Transilvania Cluj - BC SCM Timişoara