Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în semifinalele Campionatului Naţional, după ce marţi seară au reuşit să se impună la Galaţi, în faţa celor de la Phoenix, în meciul cu numărul 4 dintre cele două echipe, din primul tur al fazei play-off.

Desfăşurat în Sala Sporturilor Dunărea, meciul a fost câştigat de orădeni la o diferenţă de 19 puncte, cu scorul de 81-62, după ce elevii antrenorului Cristian Achim l-au dominat de la început şi până la sfârşit.

Încă din primele minute, bihoreni au pus stăpânire pe joc şi au intrat în prima pauză cu scorul de 27-20. În sfertul secund ei şi-au mărit avantajul, după ce au marcat 24 de puncte şi au primit doar 17. Astfel, s-a ajuns ca în pauza mare CSM CSU să conducă cu o diferenţă de 14 puncte, scor 51-37.

Şi după pauza mare, echipa mai eficientă a fost tot cea orădeană, care a început să se distanţeze la o diferenţă de 20 de puncte, după ce în sfertul III a înscris 18 puncte şi a primit doar 12. În atari condiţii, înaintea ultimelor zece minute, CSM CSU conducea cu scorul de 69-49.

În ultimul sfert această diferenţă s-a cam menţinut, însă a fost un sfert sărac în puncte, doar 12 marcând orădeni şi 13 cei din Galaţi. În acest fel, scorul final a fost 81-62, o victorie clară, care a venit să răzbune înfrângerea de duminică seara din prelungiri.

După patru meciuri în întâlnirile directe dintre cele două formaţii scorul a devenit 3-1 pentru CSM CSU Oradea şi nu va mai fi nevoie să se dispute jocul al cincilea.

Principalul marcator al echipei bihorene a fost şi marţi seara Sean Barnette, autor a 20 de puncte. El a fost urmat de Uros Lucic, cu 16 puncte, în timp ce de la gazde, J. Threatt Jr. a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte.


Phoenix Galaţi – CSM CSU Oradea 62-81 (20-27, 17-24, 12-18, 13-12)

Marcatori Phoenix Galaţi: J. Threatt Jr 22 puncte, M. Bojovic 21, Y. Lemyk 12, T. Rohde

 4, I. Pîrlog 2 şi M. Pesic 1 punct.

Marcatori CSM CSU Oradea: S. Barnette 20 puncte, U. Lucic 16, B. Ţîbîrnă 11, W. Franklin 9, M. Zupan 6, A. Mandache 5, B. Nicolescu 4, C. Petrişor 3, S. Lupusavei 3, S. Nuhanovic 2 şi R. Paşca 2 puncte.


Într-un alt joc din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale de baschet masculin de marţi seara, Steaua s-a impus cu emoţii, in-extremis, cu scorul de 79-77, pe terenul formaţiei Dinamo şi, de asemenea, după patru partide conduce la general cu scorul de 3-1 şi s-a calificat în semifinale, urmând a întâlni echipa BC Mureş, cea care a fost prima calificată în penultimul act, după ce s-a impus doar în trei jocuri, în faţa celor de la SCM U Craiova.

Adversara din semifinală a orădenilor încă nu este cunoscută. După trei jocuri, U BT Cluj conduce la general cu 2-1 în faţa celor de la CSU Atlassib Sibiu, iar miercuri seara, de la ora 20, la Sibiu, va avea loc cea de-a patra partidă dintre ele.