Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor evolua împotriva campioanei Finlandei, în primul preliminar al ediţiei 2018-2019 a Ligii Campionilor Europeni.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea jocurilor din această fază a competiţiei a avut loc miercuri în Elveţia, la Mies.

Aşa cum s-a anunţat pe 27 iunie, CSM CSU Oradea a fost introdusă în competiţie încă din primul tur preliminar, iar pe 10 iulie a fost prezentată procedura de extragere. Formaţia roş-albastră a fost inclusă în urna A, astfel încât avea să se dueleze în primul tur cu o echipă din urna D. În acest fel, în urma extragerii s-a stabilit ca echipa campioană a ţării noastre să se confrunte cu Karhu Kauhajoki.

Prima manşă este programată se se dispute pe data de 20 septembrie, în deplasare, iar returul va avea loc două zile mai târziu, pe 22 septembrie, la Arena Antonio Alexe.

De notat că formaţia Karhu Kauhajoki a câştigat în sezonul 2017-2018 pentru prima oară titlul în Finlanda. Totuşi, după cum arată şi site-ul clubului CSM, palmaresul acestei echipe mai cuprinde trei semifinale de campionat şi două semifinale de cupă. Antrenorul echipei este Sami Toiviainen.

După cum mai precizează clubul orădean pe site-ul oficial, clubul finalndez "a luat fiinţă în anul 1910 şi joacă meciurile de pe teren propriu în localitatea Kauhajoki. Îşi dispută jocurile de pe teren propriu la Kauhajoen Yhteiskoulu, sală cu o capacitate de 2.000 locuri. Culorile clubului sunt negru-alb-portocaliu. Localitatea Kauhajoki se situează la distanţă de 358 kilometri de Helsinki, capitala Finlandei şi la 2.144 kilometri de Oradea".

Dacă se va califica în turul al II-lea preliminar, CSM CSU Oradea se va confrunta într-o altă dublă manşă cu învingătoarea dintre BC Siauliai (Lituania) şi Levski Lukoil (Bulgaria). Această fază este programată pe datele de 25 şi 28 septembrie.

Apoi, dacă va trece şi de acest tur, în faza a III-a preliminară, formaţia orădeană va întâlni echipa franceză JSF Nanterre 92, pe 1 şi 4 octombrie.

În fine, dacă va depăşi şi acest adversar, atunci, CSM CSU Oradea va ajunge în faza grupelor. Aici adversari vor fi: Umana Reyer Venezia (Italia), Iberostar Tenerife (Spania), Hapoel Holon (Israel), PAOK Salonic (Grecia), Opava (Cehia), Bonn (Germania) şi o altă echipă ce va veni din peliminariile Basketball Champions League.