Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat la turneul final al Cupei României, după ce, duminică, în cel de-al doilea joc pe care l-au susţinut la turneul de la Ploieşti, din cadrul Grupei A, au învins echipa piteşteană, la o diferenţă de 18 puncte, cu scorul de 97-79.

Şi de această dată, antrenorul Cristian Achim a început partida cu Neal, Richard, Năstruț, Tarolis și Ogden. Jocul a debutat promiţător, cu ritm bun, cu acţiuni purtate în viteză de gazde, dar şi cu o evoluţie foarte bună în atac a CSM-ului, care şi-a adjudecat primul sfert cu 29-24.

La reluare, tot orădenii au fost mai eficienţi, ei reuşind să se desprindă la zece puncte, după care piteştenii au replicat, dar nu s-au apropiat foarte mult până la pauza mare, când „roş-albaştrii” conduceau cu 51-44.

Că echipa bihoreană s-a prezentat foarte bine la acest meci s-a văzut în special în sfertul III, când elevii antrenorului Cristian Achim au arătat o dispoziţie deosebită de joc, fiind eficienţi atât pe faza ofensivă, cât şi pe cea defensivă. Ca urmare, înaintea ultimelor zece minute CSM CSU conducea cu 19 puncte, scor 75-56.

Ultimul sfert nu a adus revenirea echipei argeşene, trupa bihoreană ştiind să-şi menţină la distanţă adversarul. De partea cealaltă, piteştenii au fost deficitari, în special la linia de pedeapsă.

Cum finalul jocului a fost controlat de CSM CSU, Oradea a câştigat clar, cu scorul de 97-79 şi s-a situat pe primul loc în grupă, obţinând calificarea pentru faza finală a Cupei României.

În meciul de duminică, Justin Carter a înscris 18 puncte şi a fost cel mai eficace jucător al echipei orădene. El a fost urmat de Mark Ogden cu 16 puncte, Kris Richard cu 15 puncte, Marian Schmidt şi Donatas Tarolis, cu câte 10 puncte.

Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU a arătat foarte bine la primele două jocuri oficiale din noul sezon, anunţând o evoluţie promiţătoare şi în campionatul Ligii Naţionale, unde vor debuta la finele săptămânii viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!