Tinerii baschetbaliştii de la LPS Bihorul CSM Oradea s-au calificat în faza semifinală a Campionatului Naţional U18, după ce au obţinut trei victorii la cel de-al doilea turneu de calificare al competiţiei, care a avut loc la Craiova, în perioada 2-3 aprilie.

Deşi din formaţia orădeană au absentat Vlad Marinău şi Enzo Vescan, aflaţi în programul echipei de seniori, LPS Bihorul CSM a câştigat clar toate cele trei partide disputate, impunându-se cu scorurile de 103-48 în faţa formaţiei CSS Mediaş şi cu 89-49 în disputa cu BC Lions Craiova, în prima zi, respectiv cu 71-44, în meciul cu Artesania Bucureşti, din cea de-a doua zi de turneu.

În urma acestor rezultate, LPS Bihorul CSM Oradea a ajuns la un bilanţ general de 6-0, iar elevii antrenorilor Zoran Vranes şi Alin Cureş s-au calificat în faza semifinală, între primele 16 echipe, din totalul celor 48 de participante.

Conform unei informări a clubului CSM Oradea, turneul semifinal se va desfăşura sub formă de patru grupe a câte patru echipe. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din grupe vor accede la turneul final.